Румен Овчаров: 40-те фирми на Кирил Добрев се хранят от държавни и общински предприятия

14 Юни 2020 | 10:27
1 коментара
Бизнес

40-те фирми на Кирил Добрев се хранят от държавни и общински предприятия.

Тази гръмка новина съобщи в студиото на БНТ Румен Овчаров, в коментар за поведението на заместника на Корнелия Нинова, който е оглавил вътрешната опозиция срещу нея.

 

Румен Овчаров направи унищожителна критика по отношение действията на зам-председателя на БСП.

 

"Кирил Добрев до онзи ден беше до Нинова, сега е срещу нея. Странен е този стил - стоиш в ИБ, участваш в заседанията на ръководството и в същото време си опозиция. И говориш за обединение.

Преди четири години Кирил Добрев отново обединяваше опозицията срещу тогавашния лидер, сега прави същото срещу Нинова. Целта е единствено да се докопаш до властта на принципа"Стани да седна".

 

БСП трябва и може да управлява с политики. Моята идея не е БСП да е нахранена и послушна опозиция. Това вече го гледахме през 2015-2016 година (по времето на Миков), посочи бившият водач на столичната БСП.

 

Румен Овчаров се обяви против приетото вчера решение на пленума на БСП за внасяне на вот на недоверие към правителството на Борисов и нарече действията на вносителите "идиотизъм". Той е убеден в безмислието на такъв политически ход.

 

"Моята идея не е да сме опозиция на всяка цена. БСП може да управлява, но не и да бъде нахранена и послушна опозиция. Това вече е оперетно. Едно от определенията за идиотизъм е повтарянето на нещо, което не върши работаКакъв е ефектът от такъв вот. Вече сме го внасяли, и то за корупция. Видя се резултатът. Това е идиотизъм - да правиш едно и също нещо със съзнанието, че нищо няма да постигнеш".

 

Вътрешната опозиция отхвърли и всенародната подписка, и протестите срещу управлението, подерта Овчаров и припомни, че именно с протести БСП е спечелила референдума за АЕЦ "Белене". 

 

Според него всенародната подписка срещу властта, която предложи Нинова, е по-адекватен политически ход.  "Как беше свалена БСП от власт през 1997 година - с протести. Как беше свален Борисов - с протести?

 

Овчаров е категоричен, че вчерашният пленум е очертал ясно разделителната линия в БСП в момента - и тя е отношението към сегашното управление  и лично км Борисов.

„Опозицията срещу Корнелия Нинова да каже дали искат да е нахранена, или да мисли за конструктивно развитие на държавата. Не може Георги Гергов, който е получил 100 млн. лв. и Кирил Добрев с 40 фирми, изпълняващи държавни поръчки, да се крият зад крехките рамена на Велислава Дърева, която също е опозиционер. Не знам за какво мечтае Гергов", попита Овчаров.

 

Румен Овчаров припомни, че е бил един от критиците на Нинова, но сега не може да приеме т. нар. вътрешна опозиция, която фактически разделя партията. "През 2016 г. казах на Корнелия „ти ли си най-умната, не може да отваряш фронтове навсякъде“. Тогава сегашните опозиционери стояха до нея. Преди 4 години Кирил Добрев отново обединяваше опозицията. Какво означава това – че се стреми само към властта“. 

 

Той разкри, че определената вчера нова дата за пряк избор на председател на партията - 12 септември - е било вследствие на сблъсък  между ръководстото на партията и вътрешната опозиция и постигнат компромис.

"Имаше доста безумни упражнения. Важното е, че пряк избор ще се състои така, както беше решено на конгреса.", посочи той.

 

Според него, Васил Божков е дългосрочен играч, който едва ли си прави илюзия, че ще стане лидер на България. "Не мисля, че Васил Божков си прави илюзиите, че ще стане някакъв лидер на държавата, но това е инженерство и фронт срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. Успехът на неговия политически проект минава през свалянето на Борисов, посочи Овчаров.

Бившият енергиен министър подчерта: „Схватката Васил Божков и държавата е предопределена. Очевидно държавата ще спечели. Стойността на богатството на човек в случая няма особено значение. 

 

„Създаването на Държавната петролна компания е безсмислено. Има логика в данъчните складове, но това можеше да мине без всички тези гръмки фанфари“, допълни бившият енергиен министър.Епицентър

Добавени коментари

Иван публикува:
14 Юни 2020 | 10:31
А ти като обра енергетиката ! Всички сте от един дол дренки и е време вече не гешев,мешев да ве разследва,а да дойде управник ,като Аугусто Пиночет !!!

Добавете Вашия коментар

TOP