Румен Гечев, БСП: Наесен вот на недоверие и оставка

28 Юли 2017 | 08:08
0 коментара
Политика

Наесен вот на недоверие и оставка. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев по време на дебати за Временната комисия за НДК.

„Как така едно и също правителство с коренно различни мотиви подритва НДК само заради една персона. Шефът на държавна фирма определя заседания и се самоконтролира докато в нечии джобове отиват милиони левове. На 9 септември 2016 г. е ден за освобождението на Боршош от всякакъв контрол от Съвета на директорите“, каза Гечев.

„Вицепремиерът прави единствена промяна в Устава на НДК-сваля ограничението от 50 000 лв., до които директорът на НДК може да сключва договори. Получава право, което няма и министър-председателя-да харчи, колкото си иска и той точно това прави през този период“, посочи депутатът от левицата.

„Как така един човек, който по данни на правителството на ГЕРБ 2014 г. поема управлението на НДК с плюс 9 млн. лв., 2015 г. е на минус 9 млн. лв. 2016 г. 9 млн. лв. и само досега на 2017 г., той завещава 3,5 млн. лв. загуба или 30,5 млн. лв. загуба. До 2014 г. НДК е била на самоиздръжка и не е взимало нито лев от бюджета. В момента по сметките на НДК има само 62 000 лв., то е във фактически фалит“, изтъкна Румен Гечев.

„Какво е това правителство, в което принципалът уволнява директора на НДК, казва пред цяла България, че го е съгласувала с премиера Борисов. И след като го е съгласувала каква ще е пък тази божествена сила, която пък е над божествения премиер и на другия ден той обратно връща Боршош в НДК“, зачуди се той.

„Става дума за очевадни факти, загуби от 30 млн. лв., деребейство в НДК и вие казвате, че това са съмнения. Не, няма никакви съмнения, че на есен вот на недоверие и оставка“, заключи Гечев. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP