Рудозем обяви бедствено положение! Снежната покривка, натрупана през последните 24 часа, достига 80-100 см

05 Април 2020 | 22:17
0 коментара
Общество

Община Рудозем обяви бедствено положение заради проблемите, причинени от обилния сняг, информират от общинската администрация.

Априлският сняг повали множество дървета, поради което е затруднено снегопочистването по пътищата към селата. Снежната покривка, натрупана през последните 24 часа достига 80-100 см.

Екипи доброволци към Община Рудозем разчистват през целия ден повалените от снеговалежа дървета. На много места по основни общински пътища има свлечена земна маса върху пътното платно, уточняват от администрацията. Тежкият мокър сняг е причинил прекъсване на 20 киловолтов далекопровод, захранващ с електричество всички населени места в общината, с изключение на Рудозем.

Съгласно заповедта за обявеното бедствено положение е мобилизирана допълнителна техника на местни фирми. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на авариите в електрозахранването.

Обилен снеговалеж днес имаше в цялата Смолянска област.

Пътищата са проходими при зимни условия, въведени са ограничения за всички МПС-та да се движат с вериги през проходите "Превала", "Пампорово", "Рожен" и "Печинско".

Частично бедствено положение има и в община Септември. Заради обилните валежи и повишаването на нивото на река Марица е компрометирана дигата в района на землището на град Ветрен.

Екипи на "Напоителни системи", изпълнителният директор на дружеството и управителят на клон "Тополница" са на място и се предприемат незабавни мерки и действия за овладяване на ситуацията.

В момента се работи с тежка техника за недопускане заливането на земеделски земи и застрашаването на инфраструктурата и населението в района. Към момента няма такава опасност.

Поради продължаващите валежи в страната всички екипи на дружеството работят в непрекъснат 24-часов режим, като обхождат всички хидромелиоративни съоръжения, които са собственост или са стопанисвани от "Напоителни системи".

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP