Розов кокаин залива българските ски курорти Банско, Пампорово и Боровец

28 Октомври 2016 | 07:05
0 коментара
Криминално
Розов кокаин залива българските ски курорти Банско, Пампорово и Боровец

Международни служби бият тревога: Розов кокаин залива българските ски курорти

Дрогата се продавала предимно на чужденци – била смъртоносна, предупреждават от МВР

Наркотик, които се продава като кокаин, но е розов на цвят залива вече ски курортите ни. Опиатът се продава предимно на чужденци и според експерти е смъртоносен. Субстанцията, чиито ефект е близък до този на белия прах, вече се търгува в Боровец, в Банско и дори в Пампорово, твърдят запознати, цитирани от Монитор.Цената му е 140 лева за грам, колкото е и тази на белия кокаин. Разликата е обаче, че цветната дрога се предлага само на чужди туристи и в нея има голям процент дизайнерски наркотици и химикали, които са крайно вредни за човешкото здраве и дори могат да убият употребяващия я.

Твърди се, че от подобна дрога е умряла и 33-годишната британска туристка Нина Холмс. Тя загинала, след като си поръчала кокаин преди две години в Боровец. Субстанцията, която й донесли, била цветна. За няколко дози тя платила 200 паунда. Малко след като я консумирала, тя се оплакала от болки в гърдите, припаднала, а по-късно починала.

След трагичния случай дрогата повече не се появила на пазара в Боровец. Смята се обаче, че от тази година тя отново ще се предлага по заведенията и хотелите както в този курорт, така и в останалите ни зимни дестинации, които са привлекателни за чуждите туристи. Причината била, че доставната му цена е сравнително по-ниска от тази на кокаина. На крайния потребител обаче се продавал за същата сума, колкото и кокаинът. Бил и привлекателен заради цвета си. Съставките му обаче нямали нищо общо с познатия бял прах. Дрогата била изключително и само синтетична.

Според разследващи, работещи в сферата на наркотрафика, розовият кокаин е изобретен в Холандия, но колумбийските производители са взели рецептата и сега успешно го правят и пласират в цял свят.Блиц

Добавете Вашия коментар

TOP