Росен Желязков в Югозапада: Със съдействието на държавата и европейските програми в условията на пандемия българските фирми запазиха производството си

13 Март 2021 | 08:56
0 коментара
Политика

Със съдействието на държавата и европейските програми дори и в условията на пандемия българските фирми са запазили производството си. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков при  посещението си в цех за машинообработка в с. Баня, община Разлог .

Заедно с него бяха кандидатите за народни представители на партията д-р Емил Тончев и Александър Мацурев, областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева.

„След спечелен проект по програма ,,Иновации и конкурентоспособност“ имаме закупени нови машини и оборудване на стойност 500 хил. лв., а служителите ни се увеличиха на над 100”, обясни собственикът на фирмата. Той подчерта, че мерките  на държавата за справяне с Ковид кризата и подпомагане на бизнеса са били адекватни. 

„Бизнесът се нуждае от стабилност, предвидимост и приемственост. За ГЕРБ е  важно да създаде такива условия. С правилна регулация да се стимулира пазарът”, подчерта Росен Желязков. Според него европейският ресурс е много важен за развитието на фирмите, които могат да подобряват условията на труд, да развиват производствата си.

Росен Желязков подчерта, че успешният мандат на ГЕРБ дава увереност на партията, че са поставени правилните приоритети и държавата върви в правилната посока.

СЛЕД 10 ДНИ ЗАПОЧВА РЕМОНТЪТ НА ПЪТЯ С. ГОСПОДИНЦИ – С. ОГНЯНОВО

18 млн. лв. са осигурени за ремонт на пътя от с. Господинци до с. Огняново, който ще започне след 10 дни. Това съобщи в с. Огняново Росен Желязков.

На събитието в Огняново присъстваха кандидатите за народни представители Денис Шенгов, Никола Джингаров, Александър Петков, Илиан Георгиев, Александър Мацурев и Иванка Кехайова.  

„За Огняново бъдещето е туризмът и е важно първото впечатление на посетителите да е добро. Затова и пътната инфраструктура трябва да е в отлично състояние. Разбира се, така ще се повиши и пътната безопасност”, коментира пред хората на площада в селото Росен Желязков. Той уточни, че за следващия мандат са предвидени близо 4 млрд. лв. за ремонт и реконструкция на републиканската пътна инфраструктура.

„Инвестициите в пътна инфраструктура са важни за развитието на туристическите дестинации, каквато е с. Огняново със своите минерални извори. Това ще гарантира и нови работни места, заетост, увеличаване на инвестициите”, коментира още Росен Желязков.

Кметицата на населеното място Димитрия Гюрова заяви, че ремонтът на пътя е много важен, защото по него идват всички туристи, а туризмът е основен поминък за района.

„В Огняново сме, за да поискаме отново вашето доверие. Нашето управление гарантира устойчивост и предвидимост, а това е гаранция, че и в тази тежка ситуация на пандемия ще се справим”, подчерта Росен Желязков.

ИНОВАЦИИТЕ, ОБРАЗОВАНИЕТО, ДОХОДИТЕ СА ОСНОВНИ АКЦЕНТИ В ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА ГЕРБ, ЗАЩОТО БЕЗ ТЯХ НЯМА РАСТЕЖ

Иновациите, образованието, доходите са основни акценти в предизборната ни програма, защото без тях няма растеж. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков по време на посещение в завод за бутилиране на минерална вода в с. Баничан, община Гоце Делчев.

Заводът е получил над 3 млн. лв. подкрепа от национални и европейски програми. Фирмата е подпомогната от държавата с 10 000 лв. по програма “Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от Covid-19, и над 200 000 лв. за технологично обновление и автоматизация от ОП “Иновации и конкурентоспособност”.

Собственикът на предприятието уточни още, че по време на пандемията не са затваряли, затова и не са кандидатствали по мярката 80/20. Той бе категоричен, че хората от предприятието ще се ваксинират, за да продължат да работят и очакванията са отново да достигнат нивата от 2019 г.

„Новото технологично оборудване, което сте внедрили в производството по линия на иновации и конкурентоспособност, ще ви подпомогне. Затова и усилията на коалицията ГЕРБ-СДС са насочени към развитие на икономика на знанието, увеличение на публичните разходи за иновации, насочени към бизнеса”, подчерта още Росен Желязков.

На срещата в Баничан присъстваха още областният координатор и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за депутати Александър Мацурев, Николай Джингаров, Александър Петков, Иванка Кехайова.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP