Росен Георгиев: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Дъбрава е с незаконна адресна регистрация, има криминално деяние

26 Септември 2019 | 12:23
3 коментара
Политика

Досегашният управник на село Дъбрава и кандидат за кмет на община Благоевград Росен Георгиев алармира, че кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Дъбрава на предстоящите избори на 27 октомври – Славейко Костадинов е с незаконна адресна регистрация.

Росен Георгиев твърди, че не е направил регистрацията, каквито права са му делегирани със заповед на кмета Камбитов от 5 ноември 2015 година и е валидна за целия мандат.

Тогава кой и кога е направил тази регистрация?

За случая Росен Георгиев е сигнализирал Районната прокуратура в Благоевград, МВР и Общинската избирателна комисия, защото според него става дума за криминално деяние, за което някой трябва да понесе наказателна отговорност.

В очакване на реакцията на институциите, потърсихме позицията на Общинската избирателна комисия в Благоевград, която има правото и задължението да регистрира кандидатите, спазвайки действащото законодателство.

Лично председателят на комисията Мартин Бусаров съобщи: “На заседанието на комисията снощи, сигналът на Росен Георгиев бе докладван и оставен за сведение, за да се изчака решението на Прокуратурата. Росен Георгиев ще получи и писмен отговор от нас.“

Припомняме, че Централната избирателна комисия прие с решение указания за прилагане на така наречената уседналост. То гласи, че право да избират и да бъдат избирани имат гражданите, които са живели най-малко през последните шест месеца в съответното населено място.

По смисъла на Изборния кодекс, това означава българските граждани да имат адресна регистрация и по постоянен, и по настоящ адрес на територията на България, като поне единият от тях да е в населеното място на територията на съответната община към датата шест месеца преди провеждането на изборите – или 26 април тази година./Благоевград нюз/

Добавени коментари

ха ха публикува:
26 Септември 2019 | 22:56
Е,тоя доста се понасра!!! Камбитов де!
Дон Кихот публикува:
26 Септември 2019 | 16:14
За селски кмет е лесно да се пише. А БТВ гледате ли? Там за един кмет даваха и снощи, и сутринта. Дума не обелвате... Санчо, Санчо...салама, Санчо...
Не е само той! публикува:
26 Септември 2019 | 13:13
Повечето гербаджииски кандидат кметове са в подобна ситуация,но едва ли всички ще бъдат забелязани.А Камбитовчето???А???

Добавете Вашия коментар

TOP