Роналдо изравни Стоичков и изпревари Меси

16 Юни 2018 | 06:52
0 коментара
Спорт

Феноменалният Кристиано Роналдо записа един куп постижения още с първия си гол за Португалия във вратата на Испания при равенството 3:3 в иберийското дерби от група „B“ на Мондиала в Русия. След добавените още две попадения до края на мача нападателят оформи хеттрик и изравни Христо Стоичков по голове на световни първенства. Португалецът вече е с 6 попадения на сметката си, задминавайки с едно големия си конкурент Лионел Меси, който утре ще играе с Аржентина срещу Исландия в мач от група „D“ на шампионата на планетата. 33-годишният Роналдо е най-възрастният футболист с хеттрик на световни първенства.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

С първия си хеттрик на световно първенство Кристиано Роналдо стана третият португалец, който реализира поне три гола в един мач на Мондиали. Легендарният Еузебио вкарва четири попадения за Португалия при успеха с 5:3 над Северна Корея в четвъртфинал през 1966 година в Англия, когато става голмайстор на турнира с 9 гола. Педро Паулета пък вкара хеттрик при успеха на „мореплавателите“ с 4:0 над Полша в Япония и Южна Корея през 2002 година.

Роналдо е първият футболист в историята, който има голове на четири поредни световни първенства (б.р. общо 6 попадения в 14 мача) и четири поредни европейски първенства - 2004, 2008, 2012 и 2016 г. (б.р. общо 9 гола в 21 мача). Той има и две попадения на турнира за Купата на конфедерациите през 2017 година в Русия.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP