Ромео Харалампиев, полицейски инспектор: След програмата „Детско полицейско управление“ в бъдеще някои от децата може да станат полицаи

16 Май 2016 | 21:42
0 коментара
Общество
Ромео Харалампиев, полицейски инспектор: След програмата  Детско полицейско управление  в бъдеще някои от децата може да станат полицаи

Програмата „Детско полицейско управление“ ще разпали такива страсти в децата, че в бъдеще някои от тях може да станат полицаи. Това каза за „Фокус“ Ромео Харалампиев, полицейски инспектор към I РУ – Благоевград.

По думите му, доброволците в проекта ще получат знания в широк кръг от теми, като най-трудна сред тях ще бъде „Оцеляване в планината“.

„В програмата е залегнал пет дневен курс в планина, като дам децата ще бъдат обучавани по топография. Подробности по темета ще научат и от планински спасители. Този курс определено ще бъде интересен, но и труден, но това е хубаво, защото децата ще бъдат научени да оцеляват в различни условия“, подчерта полицейският инспектор.

Ромео Харалампиев добави, че в рамите на двугодишната програма, освен полицейските служители, участие ще вземат и различни специалисти от Български червен кръст и психолози, чиято роля ще бъде да обясняват по-точно и ясно на децата важни моменти от тяхната област.

Той апелира към децата участници в програмата да слушат добре всички лектори, защото само ако бъдат послушни ще успеят да придобият знания по широк кръг от теми. 

"Програмата „Детско полицейско управление“ е с двугодишен срок, като откриването беше днес, но самото начало на обученията ще стартира от 1 октомври", Ромео Харалампиев.

По думите му, за обучението на доброволците има изготвен специален учебник, който ще бъде на тяхно разположение.

„През този период, учениците ще бъдат обучавани на различни теми, в рамките на които те ще бъдат запознавани както със Закона за движение по пътищата, така и с важните теми, свързани със дейността на Български червен кръст, християнските празници и много други въпроси от различно естество“, каза още Харалампиев.

Той добави, че чрез тези занимания децата ще придобият най-различни умения и знания в различни области. „Всеки месец ще има по 4-5 теми, които ще се водят от различни лектори и специалисти, но към момента все още не мога да кажа какви точно ще бъдат те“, добави полицейския инспектор.

Според него цялата програма ще бъде много интересна и ползотворна за децата. 

Добавете Вашия коментар

TOP