Рок групи от Балканите и басист на "Уайтснейк" забиват в Дъбрава

30 Юли 2018 | 01:35
0 коментара
Общество

Рок фестивалът „The Brava Balkan Fest” отново ще събере стотици жители и гости в благоевградското село Дъбрава. Музикалното шоу тази година ще е на 21 и 22 септември. Хедлайнер на четвъртото издание е легендарният китарист на „Уайтснейк” - Марко Мендоса.  

На сцената ще се качат и рокаджии от Балканите. Участие в поредното издание на фестивала ще вземат и „Hadzi Prodane Duse” от Сърбия, които са победители от петдесетото издание на най-стария рок фестивал в Европа - Gitarijda Zajecar, „SaintS'N'Sinners” от Турция, „The Bullets” от Гърция, „Last Expedition”- една от най-добрите рок групи на Македония. 

По традиция на фестивала в Дъбрава ще бъде дадена възможност за изява на две млади и изгряващи рок банди, с които ще стартират фестивалните вечери. За втора година ще се организира Детска рок академия, тя ще бъде водена от преподаватели на „Rockschool.bg”.

За кратко време този фестивал стана значим и е част от културния календар община Благоевград. Едно малко населено място събира хиляди гости с рок музика и дава приноса си за превръщането на града във фестивален център на Балканите.

„Ще има къмпинг за палатки, очакваме рекорден брой меломани на фестивала - 2000-3000 души. Затова ще има и пропускателен режим, и по-сериозна охрана. Благодарение на този рок фест цените на имотите в селото ни се вдигнаха 2-3 пъти”, заяви кметът на Дъбрава – Росен Георгиев.

Той благодари на ръководството на община Благоевград за подкрепата и политиката за превръщането на града във фестивална столица. Организатор на музикалното събитие е Сдружение „Асоциация за европейско развитие на българското село", с партньорството на община Благоевград и Фондация „Америка за България”.Кмта.бг

Добавете Вашия коментар

TOP