Родители oт Благоевград казаха "НЕ" на задължителното носене на маски в училищата

14 Септември 2020 | 14:38
1 коментара
Общество

Ден преди началото на новата учебна година родители в Благоевград изразиха позиция срещу носенето на маски в училище от деца.

Те се събраха пред Регионалното управление на образованието /РУО/. Директорът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов се срещна с родителите, като и двете страни изразиха отношение по въпроса трябва ли децата да бъдат с предпазни маски.

По думите на Люси Манова – една от протестиращите майки, маските са опасни за децата и според нея вредата от тях е по-голяма, отколкото ползата. Ивайло Златанов уточни, че носенето им е препоръчително, по време на учебния процес децата няма да бъдат задължавани да носят маски. Такива обаче, ще трябва да слагат в общите помещения, каквито са коридорите.

В областта има 122 училища, което е 122 специфични ситуации, посочи директорът на РУО. Създадена е организация в училищата да не се смесват потоците на влизащи и излизащи ученици, да не се засичат големи групи при хранене и т.н., посочи Златанов. Спецификата е огромна, но се търси вариант за всяка една ситуация, допълни той./БТА

Добавени коментари

Родителите публикува:
14 Септември 2020 | 17:13
Имаше двама човека, Люси Манова беше 2

Добавете Вашия коментар

TOP