Родители обявяват код „черно“ и война на държавата, искат намеса на президента

30 Април 2018 | 00:03
1 коментара
Общество

Обявяваме код “черно“ и война на държавата! Хиляди родители, нашите деца сме жертви на институции. Те не работят за бъдещето на страната, тя умира. Това заяви Златина Хаджипанайотова, вдовица и говорител на движението на българските майки и бащи по бТВ.

Нейните три деца са лишени от наследствена пенсия заради недостатъци в законодателството.  

 

Разплакан, младият баща Младен Алексиев, разказа как държавата се отнася арогантно към неговото дете, разболяло се от тежка болест след ваксинация. Вече ни питат, защо го водим в болница в това състояние. Няма бъдеще за нашите деца. Ние сме лоялни към държавата, а тя ми отказва лечение, помощ и ме праща на улицата да прося. 4 месеца чакахме отговор от Фонда за лечение на деца в чужбина. Четири месеца! От година и половина детето ми е в лежащо състояние. Искаме адекватно отношение и лечение към нашите деца. Тази държава ме убива! – категоричен е покрусен мъжът.

 

Борислав Петров, който е вдовец и сам отглежда детето си, също сподели за ходенето по мъките в българските институции. За да получи детето ми наследствена пенсия от поминалата си майка, която бе на крачка преди дипломирането си във ВУЗ, трябва да представя документ, че тя е имала трудов стаж. Но тя е била студентка. Абсурд някакъв. Издържат ме моите родители, а аз обикалям от врата на врата. Тази държава я няма! Искаме нашите деца да живеят нормално, да учат и да получават знания. В институциите или има хора, които диктуват това да се случва или там работят неадекватни хора.

 

На 1 май ще запалим свещи пред Народното събрание и ще обявим код „черно“. Какво друго ни остава. Изоставени сме от институциите. Тази държава умира. Погребваме символично бъдещето на тази страна!

Искаме среща с президента, защото е обединител на българския народ. Нека той отправи обръщение към Народното събрание да работи адекватно за нормални закони за децата и семейството. Само в него ни е надеждата да отправи такова обръщение, допълни Хаджипанайотова.

Добавени коментари

Друг родител публикува:
30 Април 2018 | 08:05
Не само към президента.Да не забравим и бате Бойко.И той горко плака миналата седмица.

Добавете Вашия коментар

TOP