Родители на деца с увреждания излизат на национален протест

30 Юли 2018 | 08:17
0 коментара
Общество

Родители на деца/лица с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна днес излизат на обединен протест в София. Граждани от цялата страна ще подкрепят протеста „Системата убива - всички“.

Протестиращите ще се съберат от 17 ч. пред сградата на Народното събрание, а националното протестно шествие срещу системата ще се отправи след това и към Министерски съвет. Във връзка с последните събития в страната, протестиращите заявяват: Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива - всички!

Според тях „това е протест на народа срещу системата. Борба за достоен живот, тук и в България.“

По техни данни системата е прокудила за десет години 1 200 000 българи!

„България е Пирин! България е Странджа! България е Босия! България е баба Дора! България са миньорите! България са пенсионерите! България са учителите! България са хората с увреждания! България са децата ни! България сме всички ние, които системата убива и затрива! България, не е властта!!! В България, няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта! България е най-бедната и корумпирана държава в Европа! В България, няма реформи в нито една сфера! Но България е наша! Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие - управляващите от всички партии и коалиции!“, заявяват родителите.

Предстоящият протест се организира с подкрепата на Конфедерация за защита правата на децата, Фондация "Движение на българските майки", Сдружение "Защита на правата на хората с аутизъм в България", Алианс на гражданите за България и много други. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP