Родител на юноша от ПИРИН по казуса с Р. Александров: „ПИРИН е голема планина“ и не всеки може, да се катери до нейните върхове

24 Юни 2020 | 08:53
0 коментара
Спорт

Още един баща на дете от  ДЮШ на Пирин, чийто треньор Илко Христов също бе  освободен, се присъедини към каузата на изгонените от школата деца.

„С огромно удовлетворение прочетох писмото Ви, с което трябва да запознаем цялата спортна общественост в страната. В страната ,за да не се допусне и в други градове унищожаването на местните школи от анонимни “ специалисти “ с доказани нефутболни умения , какъвто е случая с Радостин Александров.“, пише той,цитиран от колегите от Blagoevgrad-news.com

За момента мъжът иска да остане анонимен, но дава заявка, че ще помага на останалите родители.

„На всички ни е ясно , че въпросното лице / или не съвсем лице / има по- скоро някакви задни цели , отколкото “ възраждането на школата на Пирин “ . Да не би да бърка школата ни с някоя друга ?

ФУТБОЛИСТИ от тази школа са играли и играят в момента там,където не е бил на екскурзия / ама много интересна дума иначе / . Няма отбор в България , в който да не играе поне един , в повечето случаи и повече бивш юноша на Пирин .“, констатира той  и изрежда имената на десетки футболисти, започнали кариерата си в Пирин и дали много на футбола в България и Европа. Мъжът подчертава, че  няма броене на орлетата, който са излетели от тук за големия футбол, защото те са наистина много .

„Много е вероятно Петър Михтарски и да е единственият футболист с хеттрик във вратата на Анджело Перуци в Евротурнири . Бараката, Пешката Железния войник, Мечо, Шмайзера , Пепи Цветков … Иван Цветков / гальовно наричан от феновете на Ботев Пд “ Вуйчо Ваньо“ / , Иво Андонов , лека им пръст на Краси Безински и Ванката Лардев … Вальо Дъртилов , Димчо Беляков , Рижката, Коце Янчев ,Миро Митев , Мурлев и Муларов , Камачо , за по- новото време да не говорим – Бербатов, Манолев ,Дяков ,Бодуров ,Карачанаков ,Делев , Бенгюзов , Станислав Костов ,преди него баща му Данчо Костов… то няма броене на орлетата,който са излетели от тук за големия футбол . Пропускам стотици други не по-малко добри футболисти , за което се извинявам . Тази школа ли ще “ възражда “ Р.А. ? Ако говори за нея – наистина МНОГО СЕ Е ОБЪРКАЛ !!!“,  пише той и призовава да се  създаде организация за отстраняването на Радостин Александров и придружаващите го „лица“ в защита на благоевградските деца.

“ Да покажем на всички , че случващото се в школата не ни е безразлично ,че не сме съгласни с налаганата от Р.А. политика на отстраняването на НАШИ ДЕЦА .“, допълва бащата.

 Родителят описва как години наред , водени от чистата си и безкористна любов към футбола, децата са тренирали и играли на всякакви терени и при всякакви условия, плащали си чинно таксите, екипировката, лагерите, турнирите, много често горивото на автобуса , за да играят някоя контрола …и всичко,  заради любовта им към футбола и удоволствието от това да бъдат заедно.

“ Приятели , ПИРИН в годините е гонен, фалиран, мачкан, пращан по колиби и кошари – всичко гадно ,което можеше да му се случи , се случи . ПИРИН оцеля . Без пари , без нищо , но НИКОЙ НЕ Е ПОСЯГАЛ НА ШКОЛАТА ! Нека не позволяваме един интригант и анонимник да унищожи една от най-продуктивните ШКОЛИ / не „академии“ / в България . Това почти е успял,  да го стори в Стара Загора и Плевен , като и на двете места именно родителите на децата са спасили школите от унищожение.  Но са го направили заедно ,всички родители . Свидетели сме, как еднолична проява на несъгласие с решенията на Р.А. от страна на един родител,  води до незабавно освобождаване на детето му. Ако ние сме истински заинтересовани от бъдещето на децата ни , трябва ЗАЕДНО ВСИЧКИ да го покажем !

Децата ни са показвали многократно в трудните за тях моменти ,че притежават ПИРИНСКИ ДУХ!

Време да ние да им покажем същото !“, призовава човекът, убеден, че само с общи усилия може да се разреши казусът.

В писмото, развълнуваният баща изразява уважение и подкрепа към Илко Христов , който по думите му, е  изградил със страшно много труд и любов набор 2004 , със  същото уважение се обръща и към Венко Товиров , който е изградил един прекрасен набор – 2006 .

„“ПИРИН е голема планина“ и не всеки може да се катери до нейните върхове.

Да опазим планината ни чиста!“, пише накрая бащата.

В същото време, във Фейсбук продължават, да валят коментари, които са в подкрепа на родителите и в критика на Радостин Александров.

На имейла на родителите пристигат още такива писма, като едно от тях е на баща на дете от Стара Загора, който пише:

„БРАВО, РОДИТЕЛИ НА ОРЛЕТА!

НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ДА ПРОГЛЕДНЕ ЗА ИСТИНАТА ОТНОСНО ОНОВА СЪЩЕСТВО Р.А.
МОГА РОМАН ДА НАПИША, РАЗКАЗВАЩ ЗА НАГЛОСТТА, ЛИЦЕМЕРИЕТО, ПОДЛОСТТА И ОТМЪСТИТЕЛНОСТТА.
СЛАВА БОГУ, ЧЕ ВЪВ ВАШИЯ КРАЙ ИМАТЕ ПРОЗОРЛИВОСТ И ЧЕСТ, ЗАЩОТО В СТАРА ЗАГОРА МНОГО ХОРА БЯХА ОМОТАНИ ОТ МАНИПУЛАЦИИТЕ МУ, А ДРУГИ, ЧИЕТО ВЛИЯНИЕ ТОЙ ИЗПОЛЗВАШЕ, СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО МУ ОСИГУРЯВАХА ПРОТЕКЦИИ.
НЯМАМ ВРЕМЕ ДА РАЗКАЗВАМ КОЛКО НЕГАТИВИ СЪМ ОТНЕСЪЛ АЗ И, ПО-ЛОШОТО, КОЛКО СТРАДАНИЯ И СЪЛЗИ ПРИЧИНИ НА ДЕТЕТО МИ ТОЗИ СУБЕКТ И ГРУПИЧКАТА ОТ ПОДДРЪЖНИЦИТЕ МУ.

МОГА МНОГО ДА РАЗКАЗВАМ. ПРОСТО В СТАРА ЗАГОРА МАЛКО ХОРА ИСКАХА ДА ЧУЯТ ГЛАСА НА ИСТИНАТА, А ДРУГИ БЯХА ГОТОВИ ДОСТА АГРЕСИВНО ДА ГО ЗАГЛУШАТ.
НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ САМО ОБЕКТИВНИ ОТЗИВИ ОТ СТАРА ЗАГОРА, ТЪЙ КАТО ИМАШЕ МНОГО ХОРА, НА КОИТО ТОЙ ИМ БЕШЕ УДОБЕН (ОСИГУРЯВАШЕ ПРИВЕЛИГИИ НА ДЕЦАТА ИМ И ОБЩЕАНИЯ ЗА РОЗОВО ФУТБОЛНО БЪДЕЩЕ), А ДРУГИ СИГУРНО ЩЕ СА ГУЗНИ, ЧЕ СА ГО ДЪРЖАЛИ ТОЛКОВА ВРЕМЕ В КЛУБА, ВЪПРЕКИ ЧЕ ОТДАВНА БЕШЕ СТАНАЛО ПУБЛИЧНА ТАЙНА, ЧЕ ТОЙ РАБОТИ ЗА СЕБЕ СИ И ВЪНШНИ ИНТЕРЕСИ.

Пирин спорт

Добавете Вашия коментар

TOP