Рио 2016: 10 спортисти, заради които си заслужава да гледате Олипийските игри

05 Август 2016 | 08:03
0 коментара
Спорт
Рио 2016: 10 спортисти, заради които си заслужава да гледате Олипийските игри

Олимпийските игри за спортистите са като вечерта на Оскарите за актьорите. След години на мечти и надежди, месеци на напрегнати тренировки, нерви и четиригодишно чакане, стартът на най-мащабното спортно събитие в света е съвсем скоро.

Хиляди нахъсани атлети ще се съберат във втория по големина град в Бразилия Рио де Жанейро на 5 август 2016 г., за да покажат на какво са способни и да чупят рекорди.

В навечерието на Олимпийските игри се фокусирахме върху скромните десет имена, които със сигурност ще привлекат вниманието ви от екрана – от ветерана Майкъл Фелпс, който е притежател на най-голям брой златни медали – 18, до младата звезда в скоковете във вода Том Дейли. 

Ивет Лалова-Колио – лека атлетика

Родната гордост ще представя България за четвърти път на състезанието. След изключително тежка контузия на бедрото през 2006 г. Ивет остана извън пистата почти две години, но се завърна триумфално. Все още няма медал от Олимпиада, така че ще очакваме да грабне поне един в Рио.

Райън Лохте – плуване

Райън е една от звездите в американския отбор по плуване. Явен конкурент във водата му е Майкъл Фелпс, в чиято сянка често е. Но искрено се надява, че 2016 ще е неговата година.

Майкъл Фелпс – плуване

Появи ли се Майкъл, всички стават на крака и аплодисментите започват. 31-годишният спортист е лицето на Олимпийските игри, но за нещастие тазгодишните може да са последните в бляскавата му кариера.

 

Новак Джокович – тенис

Той е на върха в тенис ранглистата, като златната тройка се допълва още от Анди Мъри и Роджър Федерер, който ще пропусне Игрите заради по-дълго възстановяване след контузия. Представяйки родната Сърбия, той ще даде всичко от себе си за поредното първо място.

 

Ана Иванович – тенис

Ана е нежното цвете на тениса. Съвсем скоро тя се венча за футболиста Бастиан Швайнщайгер и въпреки че буквално още са в меден месец, тя ще се състезава в Рио и е напълно възможно да зарадва Сърбия с отличие.

Стивън Къри – баскетбол

28-годишният Стивън е в разцвета на кариерата си и винаги са раздава на макс за отбора си Голдън Стейт Уориърс. Точно това ще направи и пред погледа на хилядите зрители на Олимпиадата.

 

Юсейн Болт – лека атлетика

Той е човекът, който може да надбяга всеки. Той е Болт, Юсейн Болт. Не напразно го наричат Светкавицата. Всяко негово състезание е шоу, което никой не би искал да пропусне.

 

Наташа Хейстингс – лека атлетика

Американката е секси нотката на леката атлетика. Тя внася екзотичност, сексапил и красота във всяко състезания. И не на последно място е ужасно талантлива, а доказателство са медалите в колекцията й.

 

Том Дейли – скокове във вода

Том е любимец на всички. Въпреки крехката си възраст, е ветеран в своя спорт. А и техниката му е впечатляваща и зрелищна.

 

Елън Хоог – хокей на трева

Елън е малка част от красавиците, които са решили да се занимават с хокей на трева. Облечена в спортен екип и със стик в ръка, синеоката красавица прави чудеса на полето.

 

Добавете Вашия коментар

TOP