РЕВАНШИЗЪМ! 15 служители от ДАМТН проверяват наред водомерите в община Кресна

06 Юли 2016 | 22:49
1 коментара
Общество
РЕВАНШИЗЪМ! 15 служители от ДАМТН проверяват наред водомерите в община Кресна

Само ден след, като Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов свика спешна среща, на която се отзоваха кметовете или техни представители от област Благоевград, държавата започна отмъстителен удар към населението в Кресна. 15 служители от ДАМТН се изсипаха като на летен дъжд на проверка в общината, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Градоначалниците остро критикуваха отказа на община Кресна да се включи в необходимата на региона ВиК Асоциация. Единствено община Кресна отказа да участва, с което проваля решението на останалите общини за реализацията на такъв проект.

По думите на местните хора, днес експертите от столичната надзорна агенция са проверявали водомерите в къщите им и търсили нередности свързани с тях. В градчето усилено се шушука, че внезапната проверка е абсолютно тенденциозна и цели единствено под ножа на служителите от Агенцията за метрологичен и технически надзор да падне главата на водния шеф в общината Йордан Лазаров.

Сигурни източници на медията ни разкриха, че проверката в Кресна е абсолютно нарочна и идва само дни след отказа на хората в града да се присъединят към ВиК Асоциацията в Благоевградско.

Pirinsko.com потърси за коментар главният секретар в Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Валентин Чиликов, който поясни : „Проверка в действителност има и наистина 15 човека от нашата служба са командировани в цяла Югозападна България по повод на нея. Искам да уточня обаче, че не става въпрос само за проверка на хората в Кресна, ще бъдат проверени всички общини на територията на Пиринско. Вчера експерти проверяваха Кресна и Струмяни, днес са наред Сандански и Петрич, през следващата седмица започват проверките в Благоевград и съответно останалите общини. В това няма нищо нередно и притеснително и смея да твърдя, че по никакъв случай не е свързано с ВиК Асоциацията и разграничаването на Кресна от нея. Това са планови проверки, които се правят всяка година. В случая проверяваме изредноста на водомерите в къщите на неселението за третото тримесечие на тази година. Първо проверяваме документите на ВиК дружеството в съответното населено място свързани с използваните от хората водомери. След това нашите служители извършват проверките на място в домовете им, където установяват дали водомерите, които ползват са са изрядни и дали имат знак за извършена проверка. Резултатите от тези проверки, пак казвам на територията на всички общо 14 общини в Пиринско ще станат ясни в края на следващата седмица и ще бъдат публично оповестени”, заключи Валентин Чиликов.

Шефът на ВиК дружеството в кресна Йордан Лазаров днес отказа коментар. Припомняме, че по време на извънредната сесия преди три дни в града, той подкрепи изцяло искането на съгражданите си да не се присъденият във ВиК Асоциацията на Пиринско. Именно това според запознати обаче щяло да му коства шефското място.

Добавени коментари

Заинтригуван публикува:
07 Юли 2016 | 20:32
Ами щом е редовна годишна проверка, могат ли да покажат протоколите от предните 5години например, че да се направи някакво сравнение за работата на ВиК-тата и препоръките и тенденциите на проверяващите за югозападна България

Добавете Вашия коментар

TOP