Решено: Ще проверяват и пътниците в автобусите за неплатени глоби към КАТ

17 Юни 2020 | 14:55
0 коментара
Общество

Пътниците в автобусите, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени глоби към МВР

За да продължат, те ще трябва да платят на място санкцията, а на тези, които не са били уведомени, контролните органи ще връчват фиш.

За много от хората, които днес се готвеха да заминат за чужбина – новината беше неприятна изненада. Повечето туристи не са съгласни, защото по думите им всеки може да забрави.

От туристическия бранш смятат, че задължението да се плащат санкции на границата ще откаже някои от клиентите им да пътуват.

„Автобусните почивки, в по-голямата си част, са бюджетни варианти. Понякога може да се окаже, че са напълно съизмерими – глобата със стойността на почивката“, коментира пред bTV Васил Щерев, собственик на туристическа фирма.

Ако пътникът няма готовност да плати глобата веднага, това би забавило целия автобус, казват още туроператорите. От бранша коментират, че на място трябва да се решава дали автобусът да продължи без некоректния платец или да плати неустойка на съответния пътник.

От Пътна полиция са категорични, че мярката е необходима, за да се съберат неплатените глоби. Самата проверка ще се извършва едновременно от двама служители и по думите им престоят на автобусите на пункта няма да се увеличи.

От началото на акцията на ГКПП „Калотина“ са връчени над 3 000 фиша за общо половин милион лева. До края на седмицата се очаква системата да заработи на всички гранични пунктове.

Добавете Вашия коментар

TOP