Републиканския шампионат по мотокрос Grand Prix Благоевград 2020 ще се проведе на мотополигон „Зелендол“

17 Септември 2020 | 09:34
1 коментара
Спорт

След кратка едноседмична пауза, републиканският шампионат по мотокрос отново застава на дневен ред с четвъртия си кръг за сезона – Grand Prix Благоевград 2020, който ще се проведе на мотополигон „Зелендол“, село Зелендол, община Благоевград.

Състезанието се организира от МСК Еърмакс Рейсинг с подкрепата на Община Благоевград. През последните три години мотополигонът се разви, като бяха направени много удобства за състезателите, а през 2019-та бе изградена и нова поливна система, която може да се окаже решаваща , имайки  предвид очакваното топло време. В състезанието се очаква да вземат участие близо 110 състезатели от България и Румъния, като няма да бъде неочаквано и няколко гръцки пилота да се заявят в последния възможен момент. 
След три кръга от Републиканския шампионат (от общо седем), Благоевград се явява междинната точка в сезона, като след нея състезателите ще трябва да променят тактиката си, а тези в челото на колоната да преминат от офанзивен в дефанзивен режим на каране, ако искат да постигнат целите си.
 

На днешната среща със спортните журналисти в Пресклуб България присъстваха : Председателят на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков, Иво Цветанов – ген.секретар на БФМ, Румен Томов – кмет на Благоевград, Любен Милен – зам.кмет на Благоевград, Красимир Божурски – председател на клуба домакин Еърмакс рейсинг и състезателя в МХ2 Виктор Нейчев.

От името на федерацията Румен Петков благодари на кмета Румен Томов за създадената организация около състезанието и поздрави за неуморната работа на трасето през последните години главния „виновник” Красимир Божурски и неговия екип. Виктор Нейчев сподели, че е във форма за предстоящите състезателни маншове и очаква с огромен интерес

Добавени коментари

fffff публикува:
18 Септември 2020 | 10:24
Нямаше да е лошо да кажете ден и час на събитието ако искате да има зрители. Или се разчита само на роднините на мотористите?

Добавете Вашия коментар

TOP