Реновираният Летен театър в Благоевград отваря врати

03 Август 2020 | 16:12
3 коментара
Култура

Отваря врати реновираният Летен театър в Благоевград, съобщиха от общинския пресцентър. Новото културно средище ще бъде открито в 18:00 часа на 3-ти август.

Летният театър ще разкрие една различна и съвременна гледка. Откриването ще започне с тържествен водосвет и ще продължи с празничен концерт.

Вече е реализирана концепцията за новия облик на новото културно средище в сърцето на Благоевград, благодарение на екипната работа от страна на Пролет Трифонова – главен експерт в отдел „Култура“, инж. Венелин Трошанов, Петър Калпачки, арх.Адриана Кръстева и редица служители на общинска фирма „Биострой“, които само за два месеца успяха да върнат живота на Летния театър, съобщават от общинския пресцентър.

„Ние залагаме на развитието, създаването на нови възможности за културните дейци на Благоевград и в тази посока много голямо значение има отношението към изкуството и целенасочената работа. Надяваме се, че пространството, което дълги години бе неизползваемо, сега да привлича публика, да се организират различни културни събития. С две думи – нашата цел бе да вдъхнем нов живот на Летния театър и мисля, че успяхме.“ – споделя Пролет Трифонова.

Тя ръководеше работата по възстановяване на пространството и разкрива с множество снимки, каква метаморфоза е претърпяло мястото през последните месеци. От обрасло, мръсно и неприятно място, екипът го превръща в уютно и красиво средище за изкуство, а на 3 август на официалното му откриване, то ще посрещне първите си гости, информират от пресцентъра на Общината.

Добавени коментари

PB публикува:
03 Август 2020 | 20:39
Бабо, бабо, затова си баба , защото си в едно предишно време , бабо ! Само бабо следва да слушаш и внимаваш за мерките , бабо ,които интелигентните хора спазват !
Георги публикува:
03 Август 2020 | 19:58
Браво ! Нещата се случват и без заря и фойверки ! Добре е зрителите да спазват изискванията за носене на маски !
Баба публикува:
03 Август 2020 | 16:19
И след това нов бум на К 19. Тези отново се доказват като немислещи!

Добавете Вашия коментар

TOP