Ремонтират обществената трапезария в Банско за 214 210 лв.

17 Март 2018 | 16:23
0 коментара
Бизнес

Проектното предложение на община Банско по Програма „Красива България” – „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в сграда на СУПЦ с обществена кухня, гр. Банско”, бе одобрено, съобщи кметът Георги Икономов.

Стойността на сключения между община Банско и програмата договор е 214 210 лева с включен ДДС, като 55% от сумата се осигуряват от бюджета на администрацията.

Предвидените в проекта строително-ремонтни дейности включват извършване на енергоспестяващи мерки, които да подобрят топлоподаването в сградата и да намалят разходите за отопление.

Ще бъде сменена дограмата на помещенията с PVC и стъклопакет, ще бъде поставена топлинна изолация на външните стени, подовите площи, както и на покривната конструкция.

Обществената трапезария, осигуряваща топъл обяд за 166 лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, се помещава в сградата. Чрез довършването на ремонтните работи в обекта, ще се създаде възможност да се увеличи капацитета й, както и да се повиши качеството на предлаганата социална услуга.

Добавете Вашия коментар

TOP