Режисьорът Александър Галперин е новият директор на благоевградския Драматичен театър „Никола Вапцаров"

21 Юли 2017 | 00:01
1 коментара
Култура

Режисьорът Александър Галперин е новият директор на благоевградския Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Това стана ясно снощи след конкурса, който се проведе в София. Той бе обявен преди няколко месеца от министъра на културата в служебното правителство Рашко Младенов, бивш театрален директор в Благоевград.

Трима бяха кандидатите, подали документи и допуснати за участие в конкурса – актьорите Николай Кимчев и Жанет Керанова, и режисьорът Ал. Галперин. Първоначално от Министерство на културата обявиха, че Керанова и Галперин са отстранени от състезанието заради пропуски в документацията, впоследствие се разбра, че грешката е в недоглеждането на министерските чиновници, и отново на стартовата права останаха трима.

Последният спектакъл, който Ал. Галперин постави на голяма сцена с трупата на благоевградския театър и публиката още помни, е „Делото“. Той е съпруг на известната гинеколожка д-р Марценкова.

До дни се очаква заповедта за назначаване на Ал. Галперин на директорския пост да бъде подписана от министър Банев. Мандатът му ще е 4 години.Струма

Добавени коментари

Мелпомена публикува:
21 Юли 2017 | 14:39
На времето Галаперин със съдружника си Цанко Марковски изкупиха много мляко от производители в региона , което не платиха. Бяха обект на прокурорски проверки но се скриха в Украйна до като адвокатите не платиха на който колко трябва. И сега тоя шеф на театъра ни . Бог да пази България.

Добавете Вашия коментар

TOP