Регионалната библиотека в Благоевград с множество прояви в седмицата на четенето

23 Октомври 2018 | 10:42
0 коментара
Култура

Регионална библиотека „Димитър Талев” в Благоевград се включва по традиция в отбелязването на Националната седмица на четенето, която се организира от Министерството на образованието и науката за четвърта поредна година. И тази година от детския отдел на библиотеката организират редица инициативи и събития насочени към децата от детските градини и учениците от началните класове.

На 23 октомври малчуганите от ОДЗ №8 ще гостуват на Читалнята в Детския отдел, където ще редят пъзели и ще бъдат запознати с най-интересните книжки за тях, каза библиотекарят Наташа Керина. Тя заяви, че всяка година културната институция се включва в Седмицата на четенето и уточни, че основната мотивация е да бъдат стимулирани децата към четенето от ранна детска възраст.

Във всеки ден от тази седмица ще има тематични събития, обясни Наташа Керина. В  програмата е предвидено Детско утро под надслов „Патиланци“ с гости третокласниците  II Основно училище „Димитър Благоев“ , които ще се запознаят с творчеството на детския писател Ран Босилек.

В последния ден на Националната седмица на четенето ученици от прогимназиалните класове ще бъдат запознати с фонда на Регионалната библиотека и с работата в „Заемната“ и Читалнята на Детския отдел.

Добавете Вашия коментар

TOP