Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград обявява конкурс за рисунка и литературна творба

24 Май 2018 | 11:03
0 коментара
Култура

Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград обявява конкурс за рисунка и литературна творба.

Това каза Райка Христова, директор на културната институция.

По думите й конкурсът се организира по повод 2 годишнини – тази на библиотеката, която навършва 65 години от своето създаване на 1 ноември 1953 година; както и тази, свързана с навършването на 120 години от рождението на патрона на библиотеката – Димитър Талев.

„Именно във връзка с тези 2 годишнини обявяваме конкурса за рисунка и литературна творба – есе, стихотворение, разказ или мултимедийна презентация на тема „Библиотеката – вчера, днес и утре“. По този начин искаме да популяризираме четенето сред децата и младежите, които да пресъздадат своите преживявания, свързани с библиотеката, които са вдъхновени от съприкосновението с книгата“, посочи Христова.

Тя отбеляза, че допустимите участници са от 6 до 18 години, като те ще бъдат разделени в две групи – от 6- до 13-годишна възраст, и от 13- до 18-годишна възраст. Директорът подчерта, че конкурсът е обявен и на сайта на библиотеката. „Тук също навсякъде в отделите има разлепени условията.

Ще има хубави награди, които ще бъдат определени от независимо жури. Творбите ще бъдат представени анонимно, за да може да бъде по-обективна оценката“, каза още Райка Христова.

Добавете Вашия коментар

TOP