Регионален исторически музей – Благоевград се включва в инициативата „Нощ на музеите“

16 май 2018 | 13:51
0 коментара
Регионален исторически музей – Благоевград се включва в инициативата „Нощ на музеите“

За 12 поредна година Регионален исторически музей – Благоевград ще се включи в Европейската инициатива „Нощ на музеите“ на 19 май.

Както всяка година, така и тази, музеят ще популяризира своята мултидисциплинарна дейност, предлагайки разнолики по форма и съдържание прояви, имащи за цел да уловят безначалния и безкраен ритъм на времето, срещайки деня с нощта, миналото с настоящето, малките с пораснали деца, музейния продукт с извънмузейните форми и прояви на изкуствата, презентирани и инициирани от партньори и сътрудници. 

Достъпът до нощното музейно пространство ще бъде свободен до експозициите от 14:00 до 24:00 часа през нощта. За жителите и гостите на града, които ще посеят музея на 19 май е подготвена и специална програма. Тя ще започне в 15.00 часа във фоайето на музея, където ще се проведе детска музикална програма на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

От 16.00 часа в конферентната зала на културната институция ще бъде играно представлението „Виж колко е просто“ на Куклен театър – Благоевград. В 17.00 часа в зала „Временни изложби“, детски кът ще има традиционни модули и занимания за деца.

От 17.30 часа във фоайето на Регионален исторически музей – Благоевград ще се състой официалното откриване на Нощта на музеите, а от 18.00 часа в зала „Временни изложби“, конферентна зала ще бъде представена археологическа изложба „Автомагистрала „Струма“ – пътят към Европа. Покровник, Мощанец, Дамяница – археологически обекти по ЛОТ 3“. 


Добавете Вашия коментар!