Редовно заседание на Министерския съвет. Какво ще решават министрите?

31 Октомври 2018 | 09:17
0 коментара
Политика

Правителството ще назначи междуведомствена комисия за определяне на критериите за класифициране на язовирите по степен на потенциална опасност.

Това предвижда дневният ред на днешното правителствено заседание.

 

На 20 юни парламентът прие окончателни промени в Закона за водите, според които язовирите се класифицират в 3 степени на потенциална опасност – висока, значителна и ниска. Критериите ще се определят от междуведомствената комисия, назначена от Министерски съвет.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева ще представи проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи на всички заинтересувани ведомства за 2018 г. във връзка с междуведомствения координационен механизъм за присъединяване на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за приемане на отчет за 2017 г. за изпълнението на актуализираната национална стратегия за демографско развитие на населението на България (2012 – 2030 г.).

На вниманието на министрите ще бъде представен и проект за постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на правосъдието за 2018 г.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще представи проект за решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за преминаването през и пребиваването на територията на България на съюзнически и на чужди въоръжени сили.

Правителството ще приеме и два проекта за определяне на спечелилите конкурси за концесионери на морските плажове „Приморско – Север“ и „Китен – Атлиман“.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP