Рецитал на ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски” в Кресна просълзи от умиление кмета Николай Георгиев

08 Ноември 2017 | 14:42
0 коментара
Общество

Възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски” в Кресна разплакаха от умиление кметът на града Николай Георгиев, рецитирайки пред него  стихотворението  „Братчетата та Гаврош” на Христо Смирненски.

Особено актуално и тъжовно прозвуча и стихотворението на Любен Каравелов „Хубава си, моя горо”, представено от група шестокласници. 

Това се случи по време на акцията „ Да чуем будителите”, реализирана от членовете на Ателие за творческо писане „ Ловци на фантазии” към СУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Мероприятието се провежда в Кресна за втора поредна година.

Началото бе поставено на 30 октомври със среща разговор с директора на училището Златка Яневска, на която бе представена презентация на тема „Кои са будителите”. Участниците разговаряха за съвременните измерения на будителството.

Василена Богоева от 10 – ти клас прочете своето стихотворение, което бе отличено с втора награда на XIV-ти Национален конкурс за поезия "Пролет моя" .

По молба на учениците госпожа Яневска направи личната си топ класация от книги, които би трябвало да прочете всеки, и почерпи с будителска пита участниците в дискусията.

След това членовете на творческия клуб направиха „азбучна пътека“ в училищния двор. Това бе техният начин да поканят на 1 ноември народните будители невидимо да влязат в училището и да го заредят с патриотизъм, творчески импулс и мъдрост.

Те го поздравиха за наградата в категория „Кмет на гражданите” в националния конкурс „Кмет на годината 2017”.

Учениците подариха на кмета на община Кресна Николай Георгиев изображение на птицата феникс с пожелание той да остане и занапред верен на гражданите, да ги поведе натам, където се оцелява след всяко изпитание, и да съдейства за духовното възраждане и просперитета на общината.

На срещата в кметския кабинет присъстваха още председателят на Общинския съвет в Кресна госпожа Мая Божинова и секретарят на читалище „Култура” госпожа Василка Стоянова.

Ателие за творческо писане „Ловци на фантазии” е с ръководител Мая Митова и работи по проекта „Твоят час“.

Добавете Вашия коментар

TOP