Рецептите на баба Ванга за лечение с билки от древността до днес

04 Юли 2018 | 17:33
1 коментара
Любопитно

Баба Ванга е известна не само с предсказанията, които е правила за България и за света. 

Тя е имала способността да лекува и всякакви болести само с помощта на билки. 

Модерната медицина започва именно с използването на билки за заздравяване на рани и упойки. 

Какво обаче било толкова уникално в рецептите на баба Ванга? 

Тя е "предписвала" комбинации от билки, които са изумявали дори най-вещите знахари. 

Баба Ванга е препоръчвала не толкова популярни растения, които за професионалистите тогава не са имали стойност и техните свойства не са били известни и широко употребявани. Или такива съчетания, които не са били познати досега или са били отричани. 

„Не признавам лечение, при което трябва да се пият по 20-30 билки наведнъж. Понякога хората изпиват по цели чували от различни растения, а ефектът е малък.

Аз препоръчвам за дадена болест само по една билка или само едно лечебно средство, за да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил. Работата е там, да се открие точно за коя болка коя билка помага.

Аз не твърдя, че съм голям билкар, на мене тези билки ми се казват. Много често названията им, които изричам, са ми абсолютно непознати", нееднократно е споделяла в множество интервюта пророчицата приживе.

При лечения с билки най-много препоръчва хората да се поливат с вода, в която са сварени билките, защото лечебното им действие най-добре прониква през кожата на тялото. Нейните препоръки по-скоро подпомагат, отколкото отричат традиционните методи за лечение.

Но тя смята, че прекаленото вземане на лекарства е вредно, защото те затварят вратата, през която да влезе природата чрез билките и да възстанови нарушеното равновесие в заболелия човешки организъм. 

Макар рецептите да са изпитани и да са помогнали на много хора, имайте предвид, че не са конкретно съобразени с бременността и майчинството, а само някои от тях са за деца. 

Преди да използвате рецептите, консултирайте се със специалист дали рецептата е подходяща за вас или вашето дете и се съобразявайте с евентуални алергии, ако имате такива (например към мед или някоя билка).

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
05 Юли 2018 | 09:57
Вашите глупости край нямат!

Добавете Вашия коментар

TOP