Рецепта с два продукта ще направи паметта ви феноменална

17 Април 2018 | 18:27
0 коментара
Любопитно

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за мозъка и паметта ви, особено ако сте от хората, които боравят с много и разнородна информация ежедневно.

Бадемите са суперполезни ядки. Съдържат фениланин – вещество, което помага на мозъка да произвежда допамин, адреналин и норадреналин. Честата консумация на бадеми помага за подобряване на паметта и преодоляване на проблеми с депресията. Поради високото си съдържание на мастни киселини и други хранителни вещества бадемите стимулират функцията на мозъка и нервната система. Освен това съдържат микроелементи и полиненаситени мастни киселини, чиито недостиг може да засегне процесите на мозъка.

Тези ядки са важен източник на вода, протеини, мазнини, въглехидрати и целулоза; витамини B1, B2, PP, C, A, D и E; калций, фосфор, желязо, калий, натрий, магнезий, сяра, хлор, манган, мед и цинк; също така съдържат 8 незаменими аминокиселини Колкото полезни са бадемите, толкова е и розмаринът. Установено е, че миризмата му може да помогне за подобряване на умственото развитие.

Освен това тази подправка може да увеличи скоростта и ефикасността, с които мозъкът обработва информацията. Розмаринът спомага и за насърчаване на последните спомени, но също така помага и на паметта да съхрани прости неща, например дневни факти, дати, задачи или места, където са оставени някакви неща.

Какво ви е нужно, за да си приготвите чудната комбинация, четете в най-полезния сайт Zdrave.to.

Добавете Вашия коментар

TOP