Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа след победа над Манчестър Юнайтед с 2:1

09 Август 2017 | 07:43
0 коментара
Спорт

Отборът на Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа, след като победи Манчестър Юнайтед с 2:1 на стадион „Филип Втори“ в Скопие.

Двата тима излязоха всичко най-добро, с което разполагат, но горещото и тежко време в столицата на Македония не им позволи да играят на високо темпо.

Възпитаниците на Зинедин Зидан наложиха рано контрол върху мача и можеха да поведат, преди да са изтекли 20 минути, но изстрелът с глава на Каземиро срещна горната греда. Малко след това бразилският халф все пак даде преднина на Кралския клуб след добра асистенция на Дани Каравхал, като останаха съмнения за засада.

-В 52-та минута Иско удвои преднината на Реал след двойно подаване с Гарет Бейл, а само няколко минути по-късно уелсецът можеше да покачи на 3:0, но уцели гредата. В 62-та минута „червените дяволи“ се върнаха в двубоя с попадение на Ромелу Лукаку, който вкара след добавка след далечен изстрел на Неманя Матич. До края Маркъс Рашфорд имаше шанс да възстанови равенството, но пропусна, останал очи в очи с Кейлор Навас, а играчите на Реал също пропуснаха няколко добри възможности.

В крайна сметка Реал спечели с 2:1 и триумфира със Суперкупата на Европа за 4-ти път в историята си. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP