Разследват шефа на ДАИ-Перник - взимал "такса спокойствие" от собственици на транспортни фирми

04 Април 2019 | 15:57
0 коментара
Криминално

Пет служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"-Перник и още един човек, който не е част от структурата, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. Обвиненията срещу тях са за взиманена на подкуп или добре познатата схема - събиране на "такса спокойствие". 

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петрова съобщи, че част от престъпната група е бил и шефът на ДАИ-Перник. Освен това с обвинения ще се сдобият и неговия заместник и други служители на ръководни позиции в агенцията.

"Престъпната група е събирала "такса спокойствие" от собственици на транспортни фирми, за да не бъдат притеснявани и спирани, и да не бъдат санкционирани водачи на техни превозни средства", обясни наблюдаващият прокурор по делото Лилия Манолова.

Според прокуратурата ръководител на престъпната група е зам.-началникът на ДАИ-Перник. Манолова обясни и че ролята на шефа на агенцията е била да прекрива сигналите от граждани и да прикрива дейността на групата.

Сред тези, които ще се сдобият с обвинения е и психологът, който е правил изследвания за психическа годност за получаване за Свидетелство за управление на МПС.

При вчерашната акция бяха задържани 7 души. Схемата за събиране на "такса спокойствие" работела при тежкотоварните превози. 

Добавете Вашия коментар

TOP