Разследват приближения до Братя Галеви Каплата за изчезнал мъж от дупнишкия квартал “Бистрица”

05 Август 2020 | 08:42
0 коментара
Криминално

След години затишие приближеният до Братя Галеви Васил Капланов-Каплата отново влезе в полезрението на полицията. Този път името му е забъркано в мистериозен случай с изчезнал мъж от дупнишкия квартал “Бистрица”, за когото негови приятели твърдят, че бил отвлечен.

Става въпрос за 47-г. Янек Малинов, който е самотно живеещ. Според сигнала на приятелите му Янек и Капланов си определили среща пред дома на Малинов в петък срещу събота около 23,30 ч. Оттогава мъжът от дупнишкия квартал е в неизвестност, затова те съобщили в полицията и той е обявен за издирване. Вчера криминалисти обикаляха квартала, където живее Янек, и търсеха камери, които евентуално да са заснели нещо необичайно. Описват го като кротък човек и до момента не се е забърквал в скандали. Често го виждали да седи на пейките пред тотото в центъра на селото. Не бил много сговорчив.

В. Капланов е известен на полицията, но до момента не е осъждан. Преди години преби съсед в блока, в който живее в жк “Бистрица” в Дупница, заради висока музика, за което “Струма” писа тогава. При друг случай митничари и Криминална полиция откриха около един тон дизелово гориво в склад на бившето предприятие “Рилска малина”. Тогава В Капланов-Каплата представи фактури пред разследващите и се оказа невинен.

Той е работил с години за Братя Галеви. Малко преди да ги задържат за организирана престъпна група, той се отдръпна от тях и започна бизнес с гориво. Вчера репортер на „Струма” се свърза с Капланов по телефона,  но той отказа да говори по случая. Разбра се, че в жилището му е извършен обиск.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP