Разпитват служители на АПИ в следствието заради катастрофата край Своге

30 Август 2018 | 11:30
2 коментара
Общество

Служители на АПИ, които са приели пътя убиец край Своге, влязоха на разпит в Националната следствена служба, съобщава БГНЕС.

Те отказаха коментар на влизане в националното следствие.

Очаква се като свидетели да бъдат разпитани също регионалният министър Николай Нанков, шефът на АПИ Светослав Глосов и шефът на Института по пътища мостове Веселин Димитров.

Вероятно за разпити ще бъдат повикани и бившите директори на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атнанасов, отбелязва "24 часа".

Експерти: Знакът, ограничаващ скоростта за движение край Своге, не е по правилата

Автобус се преобърна в дере на 25 август край Своге. Жертвите на пътния инцидент са 17, а 14 пострадали остават за лечение в столични болници. Разследването на трагедията бе поета от Националната следствена служба. Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора на автобуса Григор Григоров за причиняване на смърт и нанасяне на телесни повреди на пътниците по непредпазливост.  Обвинението поиска той да е под домашен арест, а съдът се съобрази с прокуратурата. Освен за действията на шофьора разследването се води и в още две посоки - към фирмата превозвач и към състоянието на пътя.

В началото на седмицата регионалният министър Николай Нанков обеща, че ремонтът на пътя край Своге ще започне веднага щом приключат процесуално-следствените действия. Той съобщи също, че в пътя е вложен материал, недопустим за асфалтова настилка. Това е установил лабораторният анализ на асфалтовата проба от мястото на инцидента. В същото време в документацията, подавана към АПИ е посочен материал, отговарящ на стандартите.

Нов орган ще прави политики и ще бди за пътната безопасност

Резултатите от анализа вече са предадени на следствието. Предстои да бъде назначена експертиза и от независима лаборатория.

Добавени коментари

Нов орган?! публикува:
30 Август 2018 | 14:06
Пълни глупости! Органът се дава веднъж в живота и ти служи от начало до края на живота.Или ти служи,или НЕ!С него си отиваш.Всеки "нов орган" е по-калпав от всеки предходен!Така,че не се превземайте!
Предложение публикува:
30 Август 2018 | 14:00
Да разпитат Бойко и Лиляна! По-добре въобще да не ги разпитват,да не губят време - НАПРАВО В КАУША!

Добавете Вашия коментар

TOP