Разнообразна програма ще весели и забавлява децата в Банско през лятото

11 Юни 2018 | 13:09
0 коментара
Култура

Започва програмата за летни занимания за децата от Община Банско. Това съобщиха зот Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица в курортния град.

От днес до 14 юли всеки делничен ден ще се провежда „Плувно лято 2018“. Локациите на плувното лято са 2 външни и 1 вътрешен басейн в хотелски комплекс в Банско, както и минералния плаж в Добринище. Малчуганите ще плуват всеки делничен ден в различни часове – от 10,00 до 12,00 часа и от 16,00 до 18,00 часа. Като ръководители на групите се включват учители от: НУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Неофит Рилски“, ДГ „Здравец“, ОУ „Св. Климент Охридски“-Добринище, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Места, ДГ „Мечо Пух“, медицински сестри, специалисти от Дневен център „Здравец“ и родители на децата.

Школа „Изобразително изкуство и приложно изкуство” също стартира от днес и ще приема деца до 29 юли в дните от понеделник до петък. Ръководители са Кипра Глушкова и Здравка Русева. Марин Бърдарев ще преподава в Школата по музика в същия период от време, без събота и неделя, от 16,00 до 18,00 часа. Кръжок „Сръчни ръчички” ще научи децата да майсторят различни неща, а Клуб „Кулинарни традиции” – да готвят вкусни ястия.

Ще има и много спортни игри през юли и август в Средно училище „Неофит Рилски“, където ще се провеждат и занимателни, логически и образователни игри. Клуб „Опознай своя край” ще разкрие на учениците интересни факти и документи в музейните и археологическите обекти на община Банско. С помощта на Клуб „Туризъм” децата ще могат да отидат сред природата и да научат важни неща за опазването на околната среда. Клуб „Лято без наркотици” ще функционира през юли и август в Средно училище „Неофит Рилски”.

Общинските форми на летните занимания за напълно безплатни за децата и учениците от детските градини и училищата на територията на община Банско. Групите са формирани на база подадени писмени декларации от родителите на децата. За записване в плувното лято и в клуб „Туризъм“ се изисква и медицинско свидетелство, издадено от личния лекар на детето.

Добавете Вашия коментар

TOP