Разнобой в БСП! Битият от Кирил Добрев социалист: Псуваше като каруцар, иска да е като Бойко Борисов

26 Юни 2020 | 10:13
1 коментара
Политика

Зам.председателят на партията Кирил Добрев притиска членове на партията да гласуват за него на предстоящия вътрешен избор за председател на БСП.

 

За това разказва Евгени Белий, който вчера си навлече гнева на втория човек в столетницата.

 

Както вече написахме снощи, вчера Кирил Добрев си е изпуснал нервите в централата на "Позитано" 20, нахвърлил се с долни псувни и употребил физическа сила спрямо организационния работник в партията Евгени Белий.

Присъствалите на екшъна разказват за "разклатено психическо здраве и липса на кондиция у втурналия се към лидерския пост в БСП".


Добрев посегнал на Евгени Белий – политически организатор в „Организационен отдел” и то в коридорите на централата на социалистите на „Позитано“ 20, споделиха втрещени свидетели.
Нервите на кандидата за лидер на столетницата явно не издържат и той  за всеобща учуда на другарите си вдигнал ръка с невъобразими обиди срещу Белий.

 

Ето и разказа на Белий:


“По време на опeрaтивката имаше служебен спор във връзка с организационни въпроси за конференциите, които са останали за провеждане по области и Бузлуджа. Аз казах, че онзи ден разговарях с другaрите от Русе във връзка с ходенето на Бузлуджа, разказва Белий.


И продължава: "Добрев отвърна, че от Русе няма да излязат хора на Бузлуджа, а пък аз докладвах, че съм разговарял с ръководството в Русе и оттам увериха, че може да не са толкова автобуси, колкото са били досега, но ще се опитат да поканят максимален брой хора на Бузлуджа.


Тогава Кирил Добрев каза: Аз съм разговарял също.


Отговорих му: С едни и същи хора може би разговаряме - различно.


И тогава той се обърна към мен: „Ти много не говори, защото сега ще извадя подписката на Русе срещу тебе.


Казах: „Добре. Извади я! Кой е против мен?“, разказа Белий, върху когото минути по-късно се стоварил гневът на Добрев.


Приключила оперативката, социалистите тръгнали да излизат от залата и тогава в коридора Добрев нервно тръгнал да налита на бой.
Бабаитският екшън се случил на 3 етаж на „Позитано“ 20 пред 10 човека. Между тръгналия да удря и жертвата му застанал врачанският местен лидер Ивайло Лилов.

 
И в присъствието на другите ми колеги каза, че ще ми е...п....м... и че той направил това, което майка ми не е направила за мен.
Аз политах: Какво?
Кирил Добрев ми отговори: „Ти ще идваш като просяк пред моя кабинет и така ще те изритам лошо“, споделя Белий.

 

Пред Епицентър.бг Кирил Добрев коментира случката като "емоционален разговор".

 

Белий разказва и за други свои разговори с Добрев:

„Преди започване на пълния цикъл за избор на лидер Добрев ми каза: Какво ще кажеш аз да стана председател на партията?

В личен разговор му отговорих....

Първо го попитах - това сериозно ли го говори или е някакъв трик с повишаване на избирателната активност на прекия избор.

 

Добрев отговори „Сериозно е!”.


И аз тогава му казах – ти да въртиш къщата ставаш, да организираш, да даваш, но за тази позиция се иска политически авторитет, който ти нямаш.

Отговорът му беше: Бойко Борисов да не по-добър?

И с това разговорът приключи“.


Политическите организатори, очевидци на вчерашната свада, споделиха, че не знаят как ще продължат да работят под ръководството на Добрев до края на изборния цикъл на БСП.
Те са категорични в опасенията си за психическото здраве на Добрев и се притесняват, че това може да се повтори.
„Проблемът е оттук нататък е в каква обстановка ще се работи за довършването на пълния цикъл за прекия избор и конгреса“, чудят се социалисти от „Позитано“ 20, присъствали на изблиците на Добрев.Епицентър

Лидерът на БСП Корнелия Нинова по това време не е била в соццентралата. Тя е уведомена за скандалната случка и останала изумена от неадекватното поведение на заместника си.

 

Преди няколко дни Кирил Добрев гордо заяви, че е готов не само за лидер на БСП, но и за министър-председател, обещавайки да управлява с ума и таланта на цялата нация.  "Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП. Мога да обединявам и консолидирам партията, мога да използвам потенциала и да спечелим следващите избори", обяви той в тв ефира.

 

 

Бой на "Позитано" 20. Кирил Добрев към свой съпартиец: Ще идваш като просяк пред моя кабинет!

 

Добавени коментари

Сър Пичук публикува:
29 Юни 2020 | 13:47
Тоши мишкар май забрави как го хванаха с контрабанда и много валута на границата с Югославия по време на ембаргото. Дано БГ народът да не е забравил!

Добавете Вашия коментар

TOP