Разлог в очакване на театралния фестивал „Звездите на театъра“ 2017

23 Юни 2017 | 09:55
0 коментара
Общество

 

Разлог в очакване на театралния фестивал „Звездите на театъра“ 2017. Официалното откриване ще бъде от 19.45 ч. на 24 юни

 

Шестото издание на Театралните празници „Звездите на театъра“ ще стартира на 24 юни. Официалното откриване на фестивала ще бъде от 19.45 ч. пред НЧ „15.09.1903-1909“, гр. Разлог. По традиция обичани актьори, познати на публиката от театралните сцени и киното, ще минат по червения килим, а на входа на читалището ще ги посрещне кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина. На откриването на летния театрален фестивал почитателите на театъра ще могат да се насладят на още много изненадани от организаторите на мероприятието-Община Разлог и „Нона Попарт“ ЕООД. В 20.00 ч. ще бъде поставена на сцена първата постановка от програмата на театралните празници- „ Солунските съзаклятници“,   от Георги Данаилов. Режисьор е Стоян Радев, а участници:  Руси ЧаневЛеонид ЙовчевЮлиан ВерговВладимир КарамазовХристо Петков, Павлин ПетруновВалери Йорданов, Петко Венелинов, Кирил Кавадарков, Мария КаварджиковаТеодора Духовникова, Мила Люцканова, Ана Пападопулу, Валентин Балабанов, Благовест Благоев.

Солунските атентати са извършени през периода 15-17 април стар стил (нов стил 28-30 април) 1903 година в Солун. Организирани са от група български младежи от Солунската българска мъжка гимназия, анархо-терористи, известни в историята като гемиджиите. Членовете на групата сами се наричат „гемиджии" и се определят като хора, простили се вече с живота си, и пуснали своята лодка в бурното море, която или ще изкарат благополучно на брега, или ще я разбият в скалите.
Атентаторите целят да засегнат финансовите и икономическите интереси на западните държави в Османската империя и да ги принудят да действат в защита на българското население в Македония. Взривени са сградата на „Отоман банк", френският кораб „Гвадалкивир", прекъснато е осветлението на града. Повечето от атентаторите загиват, след като водят неколкодневни боеве по улиците на града. Саможертвата на младежите изостря още повече обстановката в размирните европейски части на Османската империя.

 

Авторът - Георги Данаилов:
„Пиесата представляваше един непрестанен и трагичен спор между разума в името на свободата и смъртта в нейно име“.

 

Награда “Икар” за поддържаща мъжка роля на Юлиан Вергов

Номинация “АСКЕЕР” за поддържаща женска роля на Мария Каварджикова.

Добавете Вашия коментар

TOP