Разлог става столица на камерната музика за три дни

12 юли 2018 | 10:10
1 коментара
Разлог става столица на камерната музика за три дни

На 13, 14 и 15 юли в Разлог ще се проведе Първият фестивал на камерната музика. Събитието организират Николай и Мария Фридман от Израел със съдействието на Община Разлог и НЧ „15.09.1903“ гр. Разлог.

„Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим това удоволствие на жителите и гостите на Разлог. От хората не се изисква нищо друго освен да дойдат и да се потопят в необятния свят на музиката, за да се превърне този фестивал в традиция“ – сподели Мария Фридман.

Няма по-голям посланик на мира, сближаването и успеха от културата и изкуството. Разлог все по трайно създава своите културни традиции като всяка година успява да привлече нови и различни събития в културния си календар.

Кариерата на Николай Фридман е свързана със симфоничния оркестър за радио и телевизия на Йерусалим. Той има честа да свири под палката на велики диригенти и да акомпанира на световноизвестни солисти. През последните години се занимава с организирането на стойностни събития, възползвайки се от многобройните си контакти в света на музиката.

 


Съсед публикува:
12 юли 2018 | 18:37
Похвално е,че семейство Фридман от Банско ще допринесат за културните прояви на съседния град.Браво!И банскалии ще дойдат да послушат.

Добавете Вашия коментар!