Разлог се готви за международното колоездачно състезание „По пътя на римляните 2021“

19 Юни 2021 | 13:08
1 коментара
Спорт


За четвърта поредна година  ще се проведе международното колоездачно състезание „По пътя на римляните 2021“. Състезателните обиколки ще се проведат в два последователни дни – на 28 и 29 юни 2021 г.
В понеделник Разлог ще посрещне национални и регионални професионални отбори от над 15 националности – Италия, Франция, Испания, Гърция, Полша, Словакия, Чехия, Австрия, Германия, Унгария, Дания и др. Въпреки трудностите, причинени от епидемиологичната обстановка, в състезанието потвърдиха участие и екипи от Украйна и САЩ.
Стартът ще бъде даден в Разлог на 28.06.2021 г. от кмета инж. Красимир Герчев, който за поредна година засвидетелства готовността си да подкрепя спорта в България. Участниците ще изминат над 120 км. за около 3 часа, в 8 обиколки по маршрут Разлог-Банско-Баня-Разлог.
По време на първия етап от състезанието на центъра в Разлог местни детски клубни отбори ще демонстрират своите способности по футбол, волейбол, таеукондо, ски. В две възрастови категории ще се проведе и детско колоездачно състезание. Официалното награждаване на победителите от първия етап ще се проведе на сцената в центъра на Разлог от 19:00 часа.
Втория етап от международното колоездачно състезание ще стартира на следващата сутрин в Банско. Отново в рамките на 3 часа участниците ще изминат над 130 км. по маршрут Банско-Добринище-Елешница-Баня. Церемонията по награждаването както на етапните, така и на финалните победители ще се състои в Разлог между 13 и 14 часа.
 

Добавени коментари

Възмутен публикува:
19 Юни 2021 | 18:08
Какъв Разлог,като организатор на събитието е хотел Хот Спрингс село Баня?

Добавете Вашия коментар

TOP