Разбиха депо за крадени коли край Радомир, трима арестувани

24 Февруари 2019 | 07:38
0 коментара
Криминално

Пернишки и радомирски полицаи разкриха депо за крадени авточасти и автомобили. Трима са задържани за незаконната дейност. Акцията е проведена на 20 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Радомир. В радомирското село Долни Раковец, в имот, собственост на частна  фирма, в наето под наем помещение са намерени множество части и вещи от автомобили, разглобен БМВ Х3 и краден БМВ Х5.

„Автомобилите са крадени от столицата. Тримата са задържани в момент на разкомплектоването на едната кола“, обясни директорът на полицията старши комисар Димитър Попов. По думите му депото е ново, разкрито е след разбиването от полицията на депата в Перник.

Назначени са  експертизи, които да установят произхода на иззетия автомобилен арсенал. Първоначално за срок от 24 часа с полицейска заповед са задържани 34-годишният радомирец Веселин Н. и перничани на 22 и 25 г. Привлечен като обвиняем за незаконната дейност е Веселин., който е със 72-часова прокурорска мярка. Мъжът е криминално проявен, познат със закана за убийство, хулиганство, средна телесна повреда и подправка на идентификационни номера на моторно превозно средство. Осъждан е и е изтърпял пробация. 25-годишният мъж има условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост. Най-малкият не е познат на полицията до този момент. Започнато е досъдебно производство по чл. 215, ал. 1 от НК и действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Радомир.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP