Разберете на колко години е душата ви и ще разберете много неща за себе си

25 Юли 2017 | 00:32
0 коментара
Любопитно

Много големи мислители от миналото са вярвали, че душата никога не може да бъде напълно хомогенна с човешкото тяло. Някои пишат и за хора, които притежават два интелекта. Нашите тела са важна част от проверката, която правим за себе си в живота.

Свободата на избора, която имаме в тези тела, се обуславя много повече от физиоло­гичните елементи. Независимо от приблизително 100 000 гена, наследени от всяко човешко същество. Хората, които притежават души, които са и стари и много напреднали, са рядкост. Едгар Кейси например определя тези души като Ниво V.

В повечето случаи душите от Ниво V са на Земята като превъплътени водачи. Преодолели фундаменталните проблеми, с които повечето от нас се борят всекидневно, напредналите души се интересуват повече от това да правят малки подобрения в определе­ни задачи. Без да проявяват само­доволство, тяхната изява се заключава в това да подоб­рят живота на други хора.

„Питали са ме дали повечето хора, които са чувстви­телни, имат усет за естетичното и са с особено развито дясно полукълбо на мозъка, имат напреднали души? Тези индивиди с такива характеристики често се оказват несъгласни с неправдите на един несъвършен свят. Не намирам никаква обща зависимост тук“, твърди Едгар Кейси.

Да бъдеш емоционален, да оценяваш красотата или да имаш екстрасензорни възприятия не означава задължително, че си напреднала душа.

Белегът за напреднал дух е човек, който проявява търпимост към обществото и изключителни умения да се справя с нещата. Най-забележителна е тяхната неве­роятна проницателност. Това не означава, че животът не е подготвил капани за тях, защото в противен случай душите от Ниво V изобщо нямаше да са тук. По-старите души се прераждат по-рядко. Когато един свят умира, съществата, които имат недовършена работа, се преместват в друг свят, където има подходящи форми на живот за вида работа, която те трябва да вършат. Циклите на прераж­дането за безсмъртната душа се регулират по-скоро от вътрешното желание на конкретната душа, отколкото от неотложните нужди на телата-гостоприемници, развиващи се в една Вселена от планети.

Въпреки всичко Земята определено изпитва все по-голяма нужда от души. Днес населението на Земята е над седем милиарда души. Понякога едни и същи души продължават да се прераждат, а има и такива, които заемат повече от едно тяло по едно и също време. Има привърженици на прераждането, които смятат, че броят на хората, които живеят по настоящем на Земята, е близък до общия брой на душите, които изобщо са живели тук. Честотата на прераждане на душата на Земята е променлива. Несъм­нено днес Земята изпитва по-голяма нужда от души, отколкото в миналото.

Без съмнение огромният прираст на населението на Земята е причина за по-честото идване на душите тук. Но дали съществува възможност предварителният списък на душите, опре­делени за следващ живот на Земята, да бъде променен поради този бум в човешкото възпроизводство? Едва ли ще разберем някога.
източник:БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP