РАВНОСМЕТКА НА СВОЯ ПЪРВИ МЕСЕЦ В ПАРЛАМЕНТА НАПРАВИ НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ БОГДАН БОЦЕВ

06 Юни 2017 | 18:56
0 коментара
Общество

Малко повече от месец след започване на работата си като народен представител, Богдан Боцев направи отчет за свършеното от него пред медиите в гр. Гоце Делчев.

 Той участва в комисиите по бюджет и финанси и по политиките за българите в чужбина. „За мен, като човек който е избран от хората да ги представлява, е изключително важно да правя публично достояние това, за което съм изпратен в Парламента“, уточни пред медиите Боцев и обеща, че тези пресконференции ще се превърнат в традиция, така както и приемните му с хората в областта.

За своите близо 40 дни в Парламента, народният представител Богдан Боцев е участвал в няколко законодателни инициативи на БСП. Сред тях са: промяна в кодекса за социално осигуряване касаеща преизчисляване на всички пенсии, така че по-отдавна пенсиониралите се граждани да получат увеличение. Освен това  - обвързване на майчинството с минималната работна заплата и данъчни облекчения на младите семейства с деца. Другата промяна засяга гражданско процесуалния кодекс, свързан с работата на частните съдия изпълнители, така че длъжниците да бъдат уведомявани трикратно и в почивен ден за своите задължения. Предвижда се също възможност при изплащане на задължението, съдебната процедура да приключва без огромни такси, които често са многократно по-големи от дълга. Грижа към българските земеделски производители е да бъде направена промяна в закона за храните и големите търговски вериги да имат задължение да предлагат определен процент български земеделски продукти. Това е само част от работата на депутата Боцев и парламентарната му група.  

Конкретно за региона и областта народният представител подготвя питане до министъра на регионалното развитие, свързан с изграждането на язовир над с. Брезница, който ще осигури питейна и поливна вода в Гоцеделчевския район. Идейният проект е готов, но е необходимо да се осигури финансиране. Друг приоритетен въпрос за региона е намирането на възможност за финансиране на двата нови околовръстни пътя край Гоце Делчев.

Кратката равносметка от първия месец на народния представител Богдан Боцев в Парламента е участие в 5 внесени за обсъждане законопроекти и 5 предложения. 

Добавете Вашия коментар

TOP