Районен съдия Георги Янев остави в ареста Шайката и Тумрука

09 Юли 2018 | 14:41
1 коментара
Криминално

Шайката и Тумрука остават в ареста за постоянно.

Това постанови преди минути Районен съдия Георги Янев от Благоевград, който гледа мярката на двамата задържани.

Станислав М. с прякора "Тумруко" и Николай Атанасов "Шайката" бяха задържани на 6 юли при полицейска операция на служители от ОД на МВР Благоевград.

В същия ден в областния център е извършена взломна кражба от лек автомобил, паркиран в централната част на града.

След незабавни действия по "горещи следи" и проведена полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност " при ОД на МВР Благоевград и служители на 01 РУ Благоевград, са задържани две лица, съпричастни към извършеното престъпление.

Арестуваните са 43-годишният Н. А. от Благоевград, криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици, кражби и грабеж, и 43-годишният С. М. от Благоевград, също криминално проявен и осъждан за кражби, противозаконно отнемане на МПС и закана за убийство.

Двамата извършители на кражбата са задържани в момент на продажба на част от крадените вещи. В хода на операцията при извършване на процесуално-следствените действия в жилището, обитавано от С. М., са открити електронна везна и 430 г зелена тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на марихуана.

На 07.07.2018 г. на С. М  е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл.195, ал.1, т.3 от НК и по чл. 354а от НК, а на Н.А. е повдигнато обвинение по чл .195, ал.1, т.3 от НК. Двете лица бяха задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Благоевград. 

Днес Районен съдия Георги Янев бе безкомпромисен в решението си и ги остави в ареста за постоянно.

Добавени коментари

истината от морето публикува:
09 Юли 2018 | 19:28
ванко дебелия е купил лаптопа за 60 лева и топи тумрука е тва е истината напишете го

Добавете Вашия коментар

TOP