Радуканов даде за пример двама чужденци и отсече: Футбол със страх не се играе

29 Април 2018 | 01:34
0 коментара
Спорт

Треньорът на Пирин Милен Рдуканов похвали Боджадж и Хендерсън след загубата с 1:2 от Славия в София. "Орлетата" завършиха на трето място и ще играят плейоф за оцеляване срещу Етър. 

„Поздравявам Славия за победата, както и нашите футболисти за мотивацията и себераздаването. Не мога да съм недоволен. Завършихме днес с шест момчета, които не играха на постовете си. Направихме и две принудителни промени. Въпреки че загубихме, създадохме и положения. Славия също създадоха. Виждате какво става със защитата ни. Траянов игра десен бек“, сподели Радуканов.

„Очаквах да има много грешки с тези млади момчета. Няма от какво да съм недоволен от тях. Има още много да растат. Трябваше в този мач, който бе без значение за класирането ни, да играят по спокойно. Футбол със страх не се играе. Радвам се за Фло Боджадж и Конър Хендерсън. Явно не сме сгрешили с привличането им. Те са свикнали с друга обстановка, но се радвам, че се раздават и играят. Те показват как трябва да подхождат всички в българския футбол", продължи треньорът на Пирин.

„Обстановката е трудна при нас. Липсват ни доста качествени играчи като бройка. Днес имаме десет титуляри и шестима юноши. Опитват се от ръководството да правят каквото могат. През зимата се изчистиха някои неща. Затова ви казвам, че момчетата са герои. Ще направим каквото е по силите ни до края“.

„Трябва да се противопоставим с пиринския дух, с друго няма какво да се противопоставим на Етър в плейаутите. Те имат на всеки пост по двама играчи, страхотен треньор. Ние ще се борим до последно и на всеки ще му бъде трудно срещу Пирин“, завърши Радуканов.

Добавете Вашия коментар

TOP