Радослав Тасков, ОбС - Благоевград: Организирахме тази среща, за да се формулират мерките, с които да се подобри състоянието на ОФК „Пирин“

23 Януари 2019 | 18:44
0 коментара
Общество

Организирахме тази среща, за да се формулират мерките, с които да се подобри състоянието на ОФК „Пирин“. Това каза по време на среща-дискусия за настоящето и бъдещето на клуба Радослав Тасков, председател на Общински съвет- Благоевград.

„През 2018 г. на няколко пъти темата за ОФК „Пирин“ беше повдигана и коментира от общинските съветници, без да имаме представа обществеността в Благоевград подкрепя ли клуба, иска ли да го има и интересува ли се от неговата съдба. Лично аз усети, че хората в ОбС, които го подкрепяме сме мнозинство, но усетих и изчерпване на доверието в общинските съветници“, каза още Тасков.

Той подчерта, че основните проблеми, които трябва да се коментират са финансиране, посещаемост на футболните срещи и критиките, които постоянно се получават от различно естество.

„Има едно усещане, че темата футболен клуб, финансирането му и футбола са  токсични. Има общински съветнци, които искат да помогнат, но се страхуват да дадат своя глас, защото не знаят дали взимат правилното решение“, каза още Тасков.

Отново влизането на ОФК „Пирин“ в „А“ група е нереално, защото няма откъде да осигурим пари. Това каза по време на среща-дискусия за настоящето и бъдещето на клуба д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград. 

По думите му през последните седем години Община Благоевград никога не се е намесвала в работата на спортно- техническото ръководство.

„Беше взето решени ФК „Пирин“ да стане общински клуб и това стана. След като е общински клуб, Общината има отговорност и ангажимент към него. Тук се финансира в деца, здраве, спортисти, име и авторитет“, каза Кмбитов.

Той подчерта, че издръжката на клуба в „А“ група е била два милиона и половина, като общината е давала около един милион и половина лева, а останалите средства са се осигурявали от хора, които има сантимент към клуба.

„С времето този милион и половина става все по- трудно да бъде осигурен от нас. Няма как Общината да извади 2,5 милиона, защото това означава да не правим детски градини и други важни неща. Всеки по джоба си. Трябва да коментираме какви са ни целите, които можем да постигнем. Предвидените в бюджета 500 0000 лева вероятно няма да стигнат, но аз съм казал, че ако това се случи-  юни месец влизаме за допълнително гласуване и актуализиране на бюджета. 500 000 лева са само за отбора, но реално средствата са повече, защото бюджетът на „Спортни имоти“  е милион и петдесет хиляди лева, но в него има поддръжка на стадиона и на всички бази на футболистите“, каза още Камбитов.

По думите му е било грешка, че решението за „Б“ група не е коментирано и взето по- рано. „По този начин нещата бяха да случат по- бавно и по- безболезнено. Трябва да се говори какво може да се направи занапред, при тази рамка на бюджета, която е заложена.

Добавете Вашия коментар

TOP