Радослав Ревански: Днес в деня на българската просвета и култура и на славянската писменост засвидетелствам признателност и уважение към всички Вас просветители, творци, пазители на духовността

24 Май 2020 | 07:34
0 коментара
Общество

Скъпи учители, ученици, дейци на културата от Община Белица,
Уважаеми съграждани,

Букви, слово, сила! Обич и добро! Това е най-хубавия ден, най-светлия български празник !
Днес в деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ми позволете да засвидетелствам признателност и уважение към всички Вас просветители, творци, пазители на духовността !
Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се, като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа. На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.
Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.
На многобройните учители от Община Белица, пожелавам все така с любов и внимание да продължават да извършват великата си мисия – да образоват нашите деца, бъдещето на България. Нека творческият Ви устрем бъде възнаграден, чрез успехите на вашите възпитаници. А вие ученици, обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света.
Пред светите братя, дали ни бъдеще чрез писменост, пред учителите дали ни път, пред нашите духовни водачи поклон и благодарност !
Честит 24 май на всички за които книгите, изкуството и културата са безценно съкровище!
Честит празник на всички самодейци и граждани на Община Белица !
Желая на всички здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването !


РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА

TOP