Радев: Охранителите на „Росенец“ са служители на НСО

08 Юли 2020 | 17:50
0 коментара
Политика

Охранителите, които вчера спретнаха екшън с Христо Иванов, който беше спрян край морския сарай на Ахмед Доган, са служители на НСО.

Това обяви президентът Румен Радев в извънреден брифиг преди минути.

Президентът поясни, че след среща с началника на НСО ген. Красимир Станчев е станало ясно, че охранителите на плаж „Росенец“ наистина са служители на НСО, а към момента в ход е служебна проверка на действията им от вчерашния ден.

От думите му стана ясно, че тричленката от шефа на ДАНС, главния секретар на МВР и ръководителя на НСО решават кой да бъде под охраната на спецслужбата.

„Допълнително охраняваните лица се определят от изпълнителната власт, а контролът е в Народното събрание“, допълни той. Коментарът на държавния глава идва след като вчера бившият правосъден министър, а сега съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов дебаркира с лодка на плаж „Росенец“ край лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

„Неведнъж съм заявявал, че България ще се превърне в просперираща европейска държава, когато укрепим върховенството на правото и отстоим правата на българските граждани. За съжаление, законите и правата на гражданите продължават да се погазват. Когато публично се нарушават основни конституционни права, това ерозира и без това разклатеното доверие в държавността. В такива ситуации е критично важно институциите да поднесат истината“, посочи още държавният глава.

Добавете Вашия коментар

TOP