Радан Кънев: Днешното управление на Борисов по нищо не се отличава от Тройната коалиция

20 Април 2019 | 21:42
0 коментара
Политика

ГЕРБ се опитват чрез сплашване да задържи своите по-модерни, по-почтени избиратели. Все с  тази мантра: "Да не дойде БСП". В един момент те виждат, че е същото, може би и по-лошо. Тези хора трябва да видят, че в център-дясното има много сериозна демократична алтернатива. Това каза в "Още от деня" на БНТ Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България" за евроизборите.

На въпрос с твърдението, че от формацията му са се постарали да объркат десния избирател и сякаш никой не иска да е с "Демократична България", той заяви: "Демократична България обединява всички сили в център-дясното които бяха опозиция на Борисов през 2015 г.".

"Много добре сме подготвени по европейските въпроси, имаме изключително ясна европейска ориентация и много силна дясна икономическа програма, но и изключително силни биографии по въпросите за законноста, правосъдието, енергетиката, много болезнени въпроси, които стоят пред ЕС. Ние сме доказали нещо повече, доказали сме, че можем да направим компромис и да влезем във властта, когато това е важно, можем обаче и да се откажем от властта", заяви той.

"Днешното управление на Борисов по нищо не се отличава от Тройната коалиция. Той ги преследваше по кражби, до миналата година не можеше да ги настигне. Тази година ги настигна вече във всичко, и в характерната арогатност, и в усещането за безнаказаност", продължи той

"Нямах планове за предстoящия месец, с оглед на отказа на Светослав Малинов да бъде водач и последвалото решение, за броени часове трябваше да реша. Не само влизам в кампанията, аз ще заема мястото в Европейския парламент", обяви Кънев. 

Той прогнозира, че коалицията може да се бори за две депутатски места.

"Аз ще бъда евродепутат от групата на ЕНП, ние сме партия-член на ЕНП. Това, че ще работя много активно за промяна на ЕНП, за това ЕНП да се съобрази с новите разделения в Европа, с новите реалности в Източна Европа, с реалностите в България, въпреки че вече е много трудно, и това за мен като убеден европеец е много важно, да разграничим европейска политика от национална", поясни Кънев.
По думите му Европа върви към консолидация, като показател за това е и изборът на единен европейски прокурор. Радан Кънев открои като фаворит за поста румънката Лаура Кьовеши.

Добавете Вашия коментар

TOP