Радан Кънев: Да инвестираме в образование, ако искаме големи инвестиции

14 Юли 2019 | 10:17
0 коментара
Политика

Очевидна е липсата на технически кадри, това е работа на държавата преди всичко. Това коментира по БНТ евродепутатът Радан Кънев по темата за възможността “Фолксваген” да открие завод в България.

Според него възможността Турция да бъде предпочетена пред България се дължи и на това, че те могат да осигурят държавни гаранции, както и че Катар като стратегически партньор настоява заводът да е в Турция.

Според последните информации в германския делови печат, “Фолксваген” ще вземе окончателното решение, където да бъде изграден новия завод във втората половина на август. За момента надделява мнението той да бъде разположен в турския град Измир, припомня БГНЕС.

Радан Кънев смята, че първо трябва да се инвестира в образование на всяко ниво, за да дойдат такива стратегически инвестиции.

Той е против начина, по който Урсула фон дер Лайен е била издигната за кандидат за председател на Европейската комисия.  Кънев също така смята, че ЕНП трябва да се реформира, за да не прилича на партията на Виктор Орбан ФИДЕС с неговата крайна риторика. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP