Работник загина при падане от строително скеле! Благоевградската фирма "Алекс строй" санира блок в Бургас

17 Август 2017 | 19:34
0 коментара
Общество

Работник на благоевградската фирма "Алекс строй" загина при падане от строително скеле, съобщава Еnovina.bg, но Флагман съобщаява, че Фирмата, санираща блока е консорциум "Аллес-Ордо" с водеща фирма бургаската "Аллес строй". Тя е спечелила обществената поръчка за блок 38 в ж.к."Славейков".

Веднага след трагедията, станала в Бургас днес с 28-годишния Мустафа Акиф, Областната инспекция по труда и прокуратурата започнаха разследване за условията на труд, за което са отговорни собствениците на дружеството от Благоевград Александър Бачев и неговият брат Николай Бачев.

Причината за жестоката трагедия, отнела живота на 28-годишния Мустафа Акиф е необезопасено скеле, съобщи току-що шефът на инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков.(ВИЖ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

„Млад човек е загинал поради нечия немарливост. Някой трябва да си понесе отговорността”, бесен бе Васков.

Строителни работници обаче смятат, че скелето е обезопасено и Павлин Васков е подведен. Назначена е проверка и причината ще се установи от експерти.

В същото време от пресцентъра на Община Бургас съобщиха, че кметът Димитър Николов вече е запознат с подробности за инцидента. Той ще вземе становище, след като приключи проверката на Инспекцията по труда.

"Алекс строй" спечели поръчката за саниране на жилищен блок номер 38 в квартал "Славейков" в морския град.

От ОИТ са категорични, че причината за смъртта на работника е немарливост. Скелето не било укрепено добре, категорични са разследващите.

Строителните предприемачи - Александър и Николай Бачеви, са призовани да се явят за даване на показания по започналото разследване, съобщиха бургаските медии.

Дружеството санира по Националната програма в Благоевград и в други райони на страната, става ясно от справка в МРРБ.

Фирмата бе една от 100-те, излезли с декларация за отличното саниране в Благоевград, дни след като се срути строително скеле от 14-етажния блок на улица "Шишман" в областния център. За късмет при инцидента през месец юни нямаше пострадали.

Преди години "Алекс строй" изпълни обществена поръчка за ремонт на Младежкия дом и реконструкция на съществуващата дренажна система, като за това получи над 700 000 лева от отпуснатите за ремонта 1 149 635 лева по ОП "Регионално развитие".

Добавете Вашия коментар

TOP