Р. Методиев-Турчина от с. Илинденци взе за 10 г. водоема в с. Плоски

01 Декември 2017 | 18:29
0 коментара
Бизнес

Румен Методиев -Турчина от струмянишкото село с. Илинденци ще стопанисва водоем в село Плоски.

През февруари 2011 г. Румен Искренов Методиев-Турчина бе показно аресутван, след като ченгета откриха в него 4,3 кг сух канабис,

Името на Турчина изскочи от негово инвестиционно предложение, депозирано в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, с което той заявява немерението си да отглежда риба в т.нар. изравнител „Плоски“ в землището на едноименното санданско село, пише в. „Струма”.

От приложените към искането документи става ясно, че Румен Методиев е сключил договор за наем на водоема с „Напоителни системи“ на 30.09.2015 г. за срок от 10 години.  Не е ясно каква цена плаща Методиев, но в стремежа си да се отърве от всякаква своя собственост и само да й събира пари от наем държавното дружество раздаде изравнителите и водоемите за жълти стотинки – срещу 50-100 лв. месечен наем в зависимост от площта, и дори голям язовир като „Стойковци“ край с. Логодаж беше харизан на наемателите му срещу смешната цена от 2000 лв. месечно.

Любопитно е, че през октомври т.г. Методиев е поискал съгласие от „Напоителни системи“ да предостави за ползване  водоема на трето лице. След като на 26 октомври 2017 г. „Напоителни системи“ се е съгласила, на 1 ноември Румен Методиев е сключил договор за преотдаване на „Плоски“ на фирма „Вабирох 2017“, тоест е сключил договора със себе си, защото  фирмата е основана от самия него 2 седмици по-рано с уставен капитал от 3 лв. Според юристи врътката е направена, защото като управител на ЕООД Методиев ще може да се ползва от някои търговски облаги, каквито не му се полагат като физическо лице.

Добавете Вашия коментар

TOP