Явор Нотев: Ще търсим обяснение за грозните думи на Валери Симеонов

08 Март 2018 | 22:07
0 коментара
Политика

Ще търсим обяснение от Валери Симеонов. Групата на Обединените патриоти се разграничи от изказването му към руския патриарх. Това са грозни, неподходящи за езика на вицепремиер думи. Симеонов дължи такова обяснение в рамките на формата на парламентарната група какви са мотивите за подобно изказване. Това каза в предаването"Денят на живо" по Канал 3 заместник-председателят на парламента Явор Нотев. 

"Не бих си позволил да коментирам думите и поведението на патриарха. Българският патриарх и президент могат да реагират, но Симеонов няма такова право, ще търсим обяснение. Реакцията ни не е плод на външна намеса", заяви Явор Нотев. 

Вижте още актуални анализи и коментари

"Нов Наказателен кодекс е нужен. Поемам ангажимента да участвам в неговото изготвяне", добави Нотев. 

"Твърде рисковано е да се коментира ЧЕЗ. Това е скандал в очите на обществото. Не сме състояние да поставим истината и фактите на масата. Електроразпределителните дружества не трябва да бъдат прехвърлени в ръцете на чужди, но държавни дружества, в ръцете на други държави", коментира Нотев. 

По думите му печалбата не трябва да отива в перото на чужди държавни бюджети. 

"Българската държава няма да бъде по-добър стопанин като прехвърли собствеността на чужди държави. Подобни сделки не са целесъобразни и полезни за икономиката. Това е стратегически отрасъл от национално значение за държавата. Това е предателство по отношение на националната сигурност", каза още Явор Нотев. Канал3

Добавете Вашия коментар

TOP