Ясни са всички съперници на България на Евро 2017

29 Март 2017 | 04:18
0 коментара
Спорт

След изиграването на срещите от групите в така наречения елитен кръг стана ясни всичко потенциално съперници на България за европейското първенство по футбол до 19 години в Грузия това лято.

Футболистите на Ангел Стойков спечелиха своята група 5 от елитния кръг на квалификациите, след като вчера победиха Босна и Херцеговина с 3:1 в директен сблъсък за класиране. Преди това младите „лъвчета” надвиха европейския шампион от България 2015 - Франция, с 2:1, при това като гости, а в първата среща завършиха 1:1 с Израел. Преди елитния кръг юношеският национален тим на България до 19 години спечели и групата си от квалификациите, когато бе домакин.

Още вчера заедно с „трикольорите” за Евро 2017 до 19 години се класираха още тимовете на Англия и Чехия, а домакинът Грузия по право ще играе на финалния турнир. Днес визи за надпреварата си осигуриха Холандия, Германия, Португалия и Швеция, чийто тим също като България спечели своята група като гост в елитния кръг. Всички останали пет финалисти бяха домакини в елитния кръг. България е на финалите с отбор, който беше в нашата група в Сливен – Португалия.

Холандия спечели като домакин група 1 със 7 точки и без допуснат гол в мачовете срещу Финландия (1:0), Украйна (2:0) и Гърция (0:0).

Германия триумфира в своята група като домакин след победи срещу Кипър (2:1), Сърбия (2:0) и Словакия (4:0).

Англия победи в група 3 на свой терен след убедителни успехи срещу Испания (3:0), Норвегия (3:0) и Беларус (5:1), който нанесе единствената загуба на България в квалификациите.

Португалия стана европейски шампион до 17 години миналата година в Азербайджан с половината играчи от този отбор, а сега спечели група 4 от елитния кръг на своя земя с 6 точки след победи над Полша (3:1) и Хърватия (2:1). Във втората среща португалците отстъпиха на Турция (1:2). Те бяха в група с България в първите квалификации и загубиха с 0:1 от момчетата на Стойков.

Чехия завърши на първо място в група 6 като домакин след три победи – срещу Унгария (2:1), Шотландия (1:0) и Австрия (3:0).

Швеция спечели група 7 след победи над Италия (1:0) и Ейре (3:0) и поражение от домакина Белгия (1:2) още в първия мач.

Жребият за груповата фаза на Евро 2017 до 19 години в Грузия е на 13 април и ще бъде свободен. Сигурно е само, че Грузия ще бъде водач на група "А", а шампионатът ще се проведе между 2 и 15 юли.

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP